АКТУАЛЬНО

У Ніжині говорили про «Досвід соціального примирення»

Середа, 18 травня 2016, 16:53
17 травня 2016 року у Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя відбувся громадський круглий стіл на тему «Соціальне примирення. Батьки і діти в сучасних реаліях життя». Організаторами заходу виступили Комісія УГКЦ сприяння єдності християн спільно з парафією Св. Володимира та Ольги УГКЦ м. Ніжина та кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя.

Учасниками семінару стали викладачі, студенти, соціальні педагоги, практичні психологи, представники Церков, громадськість міста, ЗМІ, «Центр опіки сиріт». Семінар складався з круглого столу – «Дитина у сучасному світі: проблеми, перспективи і досвід соціального примирення» та практичної програми праці в окремих групах.

Першим з доповіддю виступив отець Тарас Мисяковський, капелан «Центру опіки сиріт» зі Львова. У доповіді йшлось про особливості побудови стосунків та наслідування дітьми моделі створення взаємовідносин між людьми, про роль міжособистісних конфліктів у спілкуванні та важливості формування діалогу.

Наступною була доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Жанна Михайлівна Володченко з презентацією «Конструктивне спілкування у родині: з досвіду роботи у Міжнародному шкільному проекті». Педагог наголосила на основних підходах до правильного виховання дитини, виокремила найважливіші форми спілкування.

Своїм досвідом в роботі з дітьми та сім’ями, які перебувають в складних життєвих ситуаціях поділилась і Наталія Миколаївна Кучеровська, директор Ніжинського міського Центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді. Вона навела приклади ситуацій, в яких допомога соціальних служб є необхідною.

Після короткої перерви, під керівництвом пані Олени Карачевої, координатора проекту «Наставництво» Комісії у справах родини Української Греко-Католицької Церкви, учасники круглого столу мали нагоду обговорити та сформувати консолідовану позицію щодо почутих доповідей.

На завершення о. Роман Пушка, настоятель храму Св. Володимира та Ольги УГКЦ у м. Ніжин, висловив надію на продовження такого роду дискусії та поглиблене вивчення ролі молодого покоління українців у справі примирення та діалогу в нашій державі.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн
за матеріалами Вікторії Шуміцької

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next