АКТУАЛЬНО

У Німеччині відбулася міжнародна молитва за мир в Україні

Неділя, 20 лютого 2022, 16:52
У п'ятницю, 18 лютого, у німецькому місті Ганновер християни східного та західного обрядів спільно помолилися за припинення війни в Україні.

У молитовній акції, яку організував парох Роман Максимців, взяли участь віряни з італійської, польської та німецької парафій, які очолюють священники Дон Петро Гуцал, Тадеуш Клюба та Олександр Лаврентьєв. Спільно з ними молилися також українці. Молитву провели у змішаному форматі, до якої долучилися й користувачі інтернет-платформи.

«У нашій спільній молитві маємо надію, що Бог змінить історію, наділить всіх силою і бажанням жити в мирі. Будьмо впевнені, що з Богом можемо бути щасливими. Не біймося того, що буде наступного дня. Наше життя є в Божих руках, а тому молімось за мир та уникнення небезпеки в Україні», – наголошує отець Роман Максимців, декан Апостольського екзархату, настоятель храму Святого Володимира в Ганновері.

Молитву Тезе озвучили чотирма мовами - українською, італійською, польською та німецькою. У часі молитви співали уривки із псалмів та роздумували над Святим Письмом. Завершили молитовний вечір духовним гімном України.

Наталя Стареправо
для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next