АКТУАЛЬНО

У Надвірній на Івано-Франківщині відбувся семінар з еннеаграми

Понеділок, 27 червня 2011, 11:26
Науково-практичний семінар з еннеаграми 20-25 червня 2011 року відбувся в місті Надвірна (Івано-Франківщина), в Реколекційно-відпочинковому центрі сестер служебниць (НДМ). Провів науки о. Арнальдо Панграцці, чернець ордену камілліанців, Президент Італійської асоціації еннеаграми.
Науково-практичний семінар з еннеаграми 20-25 червня 2011 року відбувся в місті Надвірна (Івано-Франківщина), в Реколекційно-відпочинковому центрі сестер служебниць (НДМ). Провів науки о. Арнальдо Панграцці, чернець ордену камілліанців, Президент Італійської асоціації еннеграми. Ініціатор заходу — Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Української Греко-Католицької Церкви. Мета семінару – ознайомитись із системою самопізнання та шляхів загальнолюдського й духовного зростання; відкрити стратегії розуміння інших та побудови ефективних міжособових стосунків; покращити співпрацю у робочому середовищі, розуміючи дари й обмеження кожного. Внесок італійського семінару в українську медицину надважливий — переконаний організатор зустрічі, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я Степан Дмитришин. «Не треба бути великим експертом, щоби твердити, що сучасна система охорони здоров’я (йдеться не лише про Україну), швидше нагадує корпорацію з ремонту автомобілів, аніж ділянку, де лікують живих осіб. У минулому медицина мала справу з «пацієнтом», що з латини перекладається як «той, хто терпить». Сьогодні «пацієнт» перетворився на «клієнта». Наслідки дегуманізації сфери охорони здоров’я очевидні. Натомість еннеаграма допомагає побачити у кожній людині особливий внутрішній світ. Тому медики, які прослухали наш семінар, перестануть асоціювати хворого лише з його діагнозом, ураженим органом чи палатним номером, а побачать перед собою унікальний випадок людського страждання», — впевнений Степан Дмитришин.  

Департамент інформації УГКЦ

Довідка: Еннеаграма (з грецької «еннеа» — дев’ять, «грама» — зображення) – вчення про дев‘ять вимірів душі. Система, яка займається дослідженням типів особистості, допомагає краще пізнати й зрозуміти себе та інших, розкрити свої дари, типи поведінки, тенденції, притаманні кожному із нас. Еннеграму також називають мистецтвом комунікації. Вона досліджує і описує різноманітну поведінку осіб (ставить діагноз) та пропонує «карти перетворення», які допомагають здійснити поступ у житті й духовному зростанні особи. Дуже популярне нині вчення широко застосовується в психотерапії, бо досліджує грані особистості.   Отець Арнальдо Панґрацці — професор Міжнародного богословського інституту душпастирства у сфері охорони здоров’я "Камілліанум" (м. Рим). Автор книг і публікацій, а також спеціалізованих курсів для медичних працівників, волонтерів, капеланів. Його тематика – основи догляду та допомоги пацієнтам, робота з сім‘ями, члени яких страждають від тяжких недуг, праця з пацієнтами на термінальній стадії життя та їх родинами тощо.  Читав лекції у різних країнах світу, зокрема Італії, США, Іспанії, Чилі, Кореї.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next