АКТУАЛЬНО

«У найважчі часи наш народ завжди шукав захисту під покровом Пресвятої Богородиці», – владика Василь Семенюк у Зарваниці

Середа, 26 січня 2022, 18:41
26 січня, у День молитви за мир в Україні та світі, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відслужили акафіст до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Василь Семенюк, митрополит Тернопільсько-Зборівський.

«Ми сьогодні зібралися біля стіп чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, щоб на заклик Святішого Отця Папи Франциска в особливий спосіб донести наші молитви до Господа під материнським омофором Пресвятої Богородиці, що прославилася у Зарваницькій чудотворній іконі», – звернувся до вірних владика під час богослужіння.

Тернопільсько-Зборівська митрополія єднається з вселенською молитвою всієї Католицької Церкви і просить у Матері Божої захисту для українського війська і всього українського народу, підкреслив владика Василій.

«Нині весь день у всіх парафіях нашої митрополії лунає молитва – як наш маленький внесок у справу спільної благальної молитви всієї Католицької Церкви за мир в Україні. Сьогодні всі наші парафії єднаються в молитві зі всіма вірними нашої Церкви за мир в Україні, за наших військових – ми просимо материнської опіки Матері Божої для всього нашого народу а особливо для Українського війська. Ми заносимо молитву за наших дітей, за молодь. Наші вірні благають у Господа благословення для Українського народу. Ми віримо, що з нами Бог, і якщо так, то нам не страшні ніякі випробування і вороги. Нині ми молимо Господа Бога, щоб Він розвіяв страх, паніку, ненависть. У Бозі – наша надія, і Він ніколи не покидав і не покине нас», – сказав архиєрей.

Читайте також: Владика Діонісій Ляхович під час молитовного чування за мир: «Даймо себе провадити Святим Духом, даймо для Духа Божого свободу в нашому серці»

Владика Василій пригадав, що акт посвяти України під покров Пресвятої Богородиці здійснив у 1989 році патріарх УГКЦ Мирослав Іван Любачівський. Цей акт посвяти у 2020 році відновив Блаженніший Святослав під час Всеукраїнської прощі до Зарваниці у 2020 році:

«У давній пісні наш народ співає: "Ще не чувано ніколи, щоб Вона не помогла – чи у горю, чи в недолі цього земного життя..." Саме так наш народ у найважчі часи свого існування завжди прибігав під покров Пресвятої Богородиці. Хочу пригадати, що Глава нашої Церкви Блаженніший Святослав під час всеукраїнської прощі у 2020 році відновив акт посвяти українського народу під покров Богородиці, який був здійснений у 1989 році патріархом Мирославом Іваном Любачівським. Будьмо вірні Богові! Будьмо певні могутньої материнської опіки Матері Божої! Любімо свою рідну землю і свій народ! Будуймо Українську державу в єдності і згоді! І в цьому нам ніхто не зможу перешкодити, бо з нами – Бог».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next