АКТУАЛЬНО

У неділю у Львові презентують сайт, присвячений митрополиту Андрею

П'ятниця, 30 жовтня 2020, 12:45
Про це повідомив синкел у справах монашества Львівської архиєпархії, єрм. Юстин Бойко. Сайт презентують 1 листопада 2020 року о 16:00 у Митрополичих садах (пл. Святого Юра, 5).

Головне завдання сайту – наблизити постать митрополита Андрея і глибину його послань, промов, розпоряджень до людей. Тому, важливо, що сайт запускають у ювілейний рік відзначення 155-річчя від дня народження праведного митрополита Андрея і 76-ту річницю його переходу до вічності.

«Організаційний комітет 155-ліття від дня народження митрополита Андрея, який створений митрополитом Ігорем вирішив запустити окремий інтернет-портал на якому будуть розміщуватися основні базові матеріали для того, щоби пізнати глибину думки і навчання митрополита Андрея, а опісля її застосовувати. У першу чергу ми спрямовуємо наш погляд на базові оригінальні матеріали: архівні, а також друковані», – розповів о. Юстин Бойко.

Для того, щоб представлена на сайті інформація була якомога більш яскравою і цілісною, налагодили співпрацю із Львівським державним історичним архівом, а також Львівською національною бібліотекою імені Стефаника.  Там сканують матеріали, дотичні до життя і служіння праведного митрополита, а опісля усі охочі і зокрема молоді науковці зможуть легко їх знайти на сайті. 

«Також  будемо розміщувати твори про митрополита Андрея, біжучі новини, які стаються у світі, щодо його особи, а також повідомлятимемо інформацію, пов’язану із беатифікацією митрополита Андрея. Такі матеріали будуть представлені у неділю, як наш перший промінь. Але він буде наповнюватися і розвиватися у майбутньому. До наповнення цього інтернет-порталу ми залучаємо також закордонні представництва наукові, зокрема ведемо співпрацю з нашими середовищами у Римі, а також у інших країнах, які митрополит Андрей свого часу відвідував і які мають у своїй спадщині згадки про нього. Також будемо розміщувати фотографічного матеріалу багато, щоби удоступнити українському народові і не тільки, постать митрополита Андрея», – додав єрм. Юстин Бойко.

Як сайт виглядатиме можна буде побачити вже у цю неділю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next