АКТУАЛЬНО

У неділю в Одесі відбулося потрійне свято

Вівторок, 15 грудня 2015, 11:56
У неділю в Одесі відбулося потрійне свято: храмовий празник, відкриття Ювілейного року Божого милосердя та дияконські свячення.

Цьогорічне храмове свято в парафії Святого апостола Андрія Первозванного в місті Одеса розпочалося з урочистого відкриття Ювілейного року Божого милосердя, котрий проголосив Святіший Отець Франциск. Парафія також святкувала 10–ту річницю від дня посвячення цього катедрального храму Блаженнішим Любомиром (Гузаром). Радість храмового свята розділили з парафіянами Правлячий єпископ Михайло (Бубній) і гість свята - владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький.

Хлібом-сіллю зустрічали владик молодь парафії та адміністратор о. Руслан Остафій. Владика Михайло звершив Молебень з нагоди відкриття дверей Божого милосердя, на якому були присутні священики Одеського деканату. У євангельській проповіді владика Йосафат наголосив, що завданням справжніх апостолів Христових, з числа яких був святий апостол Андрій Первозванний, було якраз «благовістити заповідь любові і милосердя кожному, хто того буде потребувати. Тому і нашим завданням є наслідувати в цих чеснотах св. апостола Андрія».

Цього дня до числа священнослужителів Одеського екзархату долучився Петро Маковецький, якого поставив у чин диякона преосвященний владика Михайло. Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії єпископ попросив усіх присутніх про молитву за нові покликання та подякував батькам диякона, що не пошкодували віддати свого сина на служіння Богові і людям на південних теренах нашої Церкви. Диякон Петро запевнив, що прикладе максимум зусиль до ревного виконання обов’язків, котрі на нього покладені.

На завершення торжества владика Михайло, цитуючи послання Блаженнішого Святослава, заохотив усіх присутніх «стати милосердними та відчути милосердя, по новому переживши його в Тайні Святої Сповіді», подякувавши кожному за старанне служіння на парафії та роздавши пам’ятні образочки з молитвою "Милосердя двері відкрий нам, Пресвята Богородице…"

Прес-служба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next