АКТУАЛЬНО

У Нових Санжарах розпочався духовно-екологічний табір «Дороговказ» для молодих греко-католиків

Вівторок, 22 серпня 2017, 12:40
21 серпня в медично-оздоровчому санаторії «Нові Санжари» розпочався духовно-екологічний парафіяльний табір «Дороговказ». У ньому беруть участь вихованці полтавської парафії Пресвятої Трійці віком від 8 до 13 років.

Таборовий провід цьогоріч очолюють священики, активні парафіяни, семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та представники полтавської молодіжної організації «Українська молодь – Христові». 

Комендант табору і заступник директора БФ «Карітас Полтава-Всесвіт» Ірина Верига розповідає, що програма здебільшого сконцентрована навколо особи патріарха Йосифа (Сліпого), адже цей рік в УГКЦ присвячений 125-літтю від дня народження цього церковного діяча.

«Ми запланували цікаві інтелектуальні, спортивні та розважальні ігри на духовну й екологічну тематику. Вони допоможуть дітям краще збагнути велич патріарха Йосифа, краще пізнати правди християнської віри, задуматися над змістом християнських цінностей і формувати відповідальність за Богом створений світ», – зазначила п. Ірина Верига.

Учасники табору переглянуть християнські стрічки та мультфільми про екологію й духовність. Духовний наставник табору о. Максим Кролевський розповідає, що сама його назва – «Дороговказ» – досить оригінальна. Вона б мала допомогти дітям зорієнтуватися в житті.

«Хотілося б, щоб табір допоміг кожному віднайти дороговказ, щоб не загубитися у світі, а стати доброю, світлою та відповідальною особистістю у ставленні до себе, ближнього і світу», – підсумував о. Максим.

Зазначимо, цього року молоді греко-католики з Полтави з особливим завзяттям моляться за жертводавців, завдяки яким відбувається табір.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next