АКТУАЛЬНО

У новому навчальному році для учнів гімназії імені Василія Великого запрацюють сучасні їдальня та спортивний зал

Понеділок, 27 липня 2020, 11:26
В Івано-Франківську наближається до фінішу будівництво нового корпусу для учнів Католицької загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ст. – гімназії святого Василія Великого. У цьому приміщенні передбачені приміщення їдальні, що даватиме можливість усім учням повноцінно харчуватися, спортивного залу, у якому школярі матимуть необхідний простір для фізичного розвитку, та актової зали, невід’ємної частини будь-якої школи.

Протягом літа-осені минулого року будівельники виконали всі фасадні та штукатурні роботи, встановили високоякісні алюмінієві вікна, а також змонтували фасадні світлопрозорі конструкції. Зараз у новому приміщенні здійснюється монтаж електричного щитового обладнання та прокладання слаботочних мереж, облаштування системи опалення та вентиляції і кондиціонування повітря. Уже замовлені внутрішні двері, кухонне устаткування, ліфти та частково меблі. Про це розповів адміністратор гімназії о. Маркіян Букатчук.

Для належного облаштування нового корпусу школи був виготовлений дизайнерський проєкт.

«Зараз перед нами стоїть чітке завдання – зробити все можливе, щоби з нового навчального року для наших школярів повноцінно запрацювала їдальня. Згодом у планах – ввести в експлуатацію приміщення спортзалу та актового залу. Тобто в подальшому плануємо працювати над шумопоглинанням спортзалу, встановленням підлогового покриття (в актовій залі, їдальні), оздобленням стель, монтажем світильників та облаштуванням приміщень меблями, – розповідає о. Маркіян. – Сподіваємося, що з Божою допомогою вже у вересні, з початком навчального року, здамо в експлуатацію приміщення кухні та їдальні для повноцінного харчування школярів. Трошки згодом – актову залу та спортзал».

Додамо, що Католицька загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ст. – гімназія святого Василія Великого є єдиним католицьким навчальним закладом для дітей та молоді в Івано-Франківській області. Завдяки численним благочинцям і жертводавцям капітально відремонтована та оснащена сучасним обладнанням будівля колишньої Станіславівської духовної семінарії стала домівкою для школи-гімназії і була відкрита у 2014 р. Завдяки цьому понад триста школярів отримали відповідні умови для здобуття якісної освіти.

Основною місією школи, за словами адміністратора гімназії о. Маркіяна Букатчука, є навчання та виховання молодих громадян України згідно з високими принципами християнської моралі та відповідно до норм всебічного інтелектуального та культурного розвитку.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next