АКТУАЛЬНО

У Новому Роздолі відбувся ХІІ з’їзд спільнот «Матері в молитві» Стрийської єпархії

Понеділок, 14 серпня 2017, 12:09
12 серпня 2017 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ відбувся ХІI з’їзд спільнот «Матері в молитві» Стрийської єпархії. На з’їзд прибули близько тисячі матерів з усіх деканатів єпархії.

З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію в переповненому храмі очолив владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, з яким співслужили парох храму о. Микола Міджак, духівник руху «Матері у молитві» Стрийської єпархії о. Мирон Гринишин та запрошені священнослужителі.

Звертаючись до присутніх, владика Тарас зазначив: “Дійсність Божого Царства є зовсім іншою від тої, яку витворюють люди на землі, і щоб увійти в Царство Боже, найважливішим критерієм є бути Божою дитиною, а щоб бути Божою дитиною, потрібно найперше знати, хто є нашим Отцем на небі, друге – слухати Його, і третє – довіряти Йому. Ці критерії завжди спираються на фундамент віри, довіри, розуміння того, хто є мій батько, кого я маю слухати, і хто є той, кому я повністю довіряю”. У цьому контексті єпископ закликав кожного з присутніх замислитися над глибиною і сутністю своєї віри.

Завершуючи проповідь, владика Тарас закликав матерів: “Нехай ваше життя стане молитвою, яка буде відповіддю на покликання, яким Господь кличе вас. Проживайте своє життя у просторі віри, послушності Богові, віддзеркалюючи у своєму житті Божий образ і подобу. Христос покликав вас бути авангардом у церковній спільноті, у нашому народі, бути носіями найуспішнішої зброї, якою є молитва, бо це є наша відповідь Богові на слово, котре Він промовляє до нас. Доти, доки є ви, доки в Церкві є люди, які моляться і котрі молитву зробили способом свого життя, до тих пір у нашому народі є надія ”.

На закінчення Літургії владика Тарас подякував спільноті матерів за їхню молитву та відзначив окремих членкинь подячними грамотами за багаторічне служіння, співпрацю, підтримку та сприяння у розвитку життя єпархії. У свою чергу координатор руху «Матері в молитві» п. Анна Форостина від імені всіх учасниць висловила подяку єпископу.

Після обіду для матерів організували святковий концерт, а також перегляд фільму про єпархіальну спільноту “Матері в молитві”. На завершення з’їзду його учасницям було уділене благословення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next