АКТУАЛЬНО

У Нововолинську Карітас надав допомогу двадцятьом молодим матерям

Вівторок, 17 грудня 2013, 14:42
Напередодні Різдвяних свят в Україні стало доброю традицією святкувати День благодійника. Цей день в Україні відзначають з 2007 року в другу неділю грудня з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності та на підтримку ініціативи громадських організацій.

«Цілком справедливим є твердження про те, що благодійність є найбільшим виявом гуманності. Гуманність — це здатність однієї людини ставитися по-людськи до іншої. Ця здатність виявляється багато в чому, наприклад, у чуйності, повазі, любові до інших, умінні співпереживати їм, прощати їхні людські недоліки й вади. Благодійник — це не професія, а поклик душі. І те, що день благодійника відзначають на всеукраїнському рівні, можливо, допоможе залучити до цієї приємної та потрібної справи якомога більше небайдужих людей», — переконаний о. Володимир Кметь, директор волинського Карітасу.

У Нововолинську Карітас-Волинь долучився до Дня благодійника нещодавно добрими справами. Завдяки допомозі Карітасу України та Карітасу Швейцарії працівники нашої регіональної організації роздали  подарунки породіллям Нововолинського пологового будинку та іншим потребуючим. У святкові подарунки увійшли комплекти одягу для немовлят, засоби гігієни та книжечки.  

Розпочався День благодійника місцевого Карітасу в Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який від початку діяльності фонду виступає партнером в наданні соціальних послуг особам, які опинилися в складних життєвих обставинах. Фахівці соціального центру запросили п’ятеро членів сімей, які мають новонароджених дітей або мають народжувати. Директор Карітасу-Волинь о. Володимир Кметь розповів коротко про мету фонду, соціальні проекти, які реалізовуються, та вручив подарункові комплекти молодим і майбутнім мамам. Також він побажав породіллям, щоб їх діти були здоровими та росли на радість своїм батькам і найважливіше: щоб батьки пам’ятали про молитву своїх дітей та молилися за їхнє майбутнє.

Наступним благодійним кроком було вручення подарункових комплектів молодим мамам у пологовому будинку. Загалом було вручено 13 комплектів. Для присутніх молодих мам і жінок, котрі очікують малят, отримані подарунки стали справжньою приємною несподіванкою. Вони щиро дякували працівникам благодійного фонду і бажали сил та натхнення для здійснення майбутніх добрих справ.

Розповідає Вікторія Скриннікова, координатор дитячих програм у Карітасі-Волинь: «Благодійність передбачає дієве ставлення людей одне до одного, спрямоване на підтримку і допомогу тим, хто цього потребує. Таке розуміння сутності благодійності й стверджує в думці, що саме ця здатність людської натури є найвищим виявом людського в цій натурі. Не просто поспівчувати, не просто любити, не просто бути добрим, а відкинувши власні інтереси й проблеми, поспішати на допомогу іншим! Ось насправді людяний і людський крок, на який, на жаль, у реальному житті далеко не кожен здатний. Мабуть, саме тому благодійність завжди в народі вважалася й уважається вищою чеснотою, а ті, хто здатні на неї, здобувають щиру шану й пам'ять».

Повідомила Надія Чорна

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next