АКТУАЛЬНО

У новозбудованому храмі Святої Софії – Премудрості Божої УКУ триває 40-денна неперервна молитва

Понеділок, 10 жовтня 2016, 10:55
У новозбудованому храмі Святої Софії – Премудрості Божої, що на території Українського католицького університету, триває неперервна молитва. Молитовне чування розпочалося в день освячення храму – 11 вересня, і триватиме до свята Покрови Пресвятої Богородиці. Сорокавденний молитовний ланцюжок плетуть цілою спільнотою – студенти, викладачі, працівники, гості Університету.

«Цей молитовний досвід повинен не лише наповнити і зігріти нашу нову святиню, не лише згуртувати нашу спільноту навколо того, що справді важливе, а й допомогти краще зрозуміти, до чого кличе нас Господь у нашому служінні тим, хто в потребі, і підготуватися до нового етапу цього служіння. Нехай Господь відкриє двері нашого милосердя і дасть нам силу ділами милосердя будувати Боже Царство і потверджувати Богом дану гідність кожної людини, незалежно від її статків чи соціального статусу», - сказав ректор УКУ о. д-р Богдан Прах.

За словами о. Юрій Саквука, керівника духовно-пасторального відділу УКУ, 40-денна  неперервна молитва - чудова можливість подякувати Богові за всі Його дари, попросити Його про благословення для добрих починань і в тиші храму послухати Його слово, дбайливо звернене особисто до кожного. Таке молитовне чування наповнене співом псалмів, Ісусовою молитвою, вервицею, акафістом або ж читанням Євангелія чи творів Святих Отців.

Український католицький університет заохочує до розбудови та  плекання церкви Святої Софії – Премудрості Божої. Кожен охочий може здійснити свій важливий внесок – час, присвячений молитві в храмі.

Церква Святої Софії – Премудрості Божої є особливою святинею для України. Вона об’єднує одразу три храми: крипту Гробу Господнього, нижній храм Святого Климента Папи Римського та головний храм Святої Софії – Премудрості Божої з душпастирським центром. Архітектура церкви представляє основні моменти історії спасіння і закликає до паломництва крізь Таїнства до радісної місії у світі. Пандуси між храмами запрошують духовних супутників до літургійної процесії «від слави до слави». Бо ж рух, спільна проща, солідарність — це видимі альтернативи застою, теоретичної абстракції та індивідуалістичного відчуження.

Прес-центр УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next