АКТУАЛЬНО

У Німеччині представник УГКЦ взяв участь у конференції про кліматичну справедливість

Четвер, 30 травня 2019, 14:09
«Ні глобалізації байдужості – так глобалізації солідарності та екологічної відповідальності!» – це ключове послання конференції на тему «Кліматична справедливість: етичні та політичні питання», яка проходила 27-29 травня у м. Вюрцбург (Німеччина).

Захід був організований Німецькою Єпископською Конференцією з метою переосмислення місії Церкви в контексті сучасних екологічних викликів.

Червоною ниткою програми та роботи конференції було питання конкретних відповідей Церкви на конкретні екологічні виклики. До пошуку ековідповідей Церкви на сучасні виклики долучився проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, який взяв участь у панельній дискусії на тему «Кліматична справедливість: конкретні виклики для справедливості».

Доповідач у панельній дискусії з владикою Бернардо Йоганесом Балманом, єпископом єпархії Обідос (Бразилія), і п. Барбарою Гендрікс, попереднім екоміністром Німеччини, сфокусувався на ролі Церкви у формуванні «інтегральної екології», що є ключем для вирішення численних екологічних питань сучасності.

Присутнім були представлені окремі зразкові форми екологічного служіння Української Греко-Католицької Церкви у тріаді «керигма-літургія-дияконія», завдяки яким Церква більш цілісно уприсутнює віру в Бога Творця і вносить важливу лепту для побудови більш справедливого та сталого суспільства.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next