АКТУАЛЬНО

У німецькому місті Дудерштадт відбувся релігійно-музичний табір

Субота, 24 серпня 2019, 17:37
7–14 серпня у відпочинковому центрі організації «Кольпінг» курортного міста Дудерштадт (географічний центр Німеччини) відбувся табір, який поєднав у собі катехитичний та музичний напрями праці з дітьми.

Тижневе таборування стало продовженням співпраці отця-декана Романа Максимців і подружжя музикантів Романа Антонюка (заслужений артист України) і Христини Антків (хормейстер та викладач фортепіано). Адже рік тому при храмі УГКЦ Святого Володимира в м. Ганновер після першого літнього табору було створено дитячу капелу бандуристів. Маестро Роман Антонюк протягом року приїжджав зі Львова й проводив кількаденні курси гри на бандурі. Після курсів діти давали концерти для різних кіл німецького товариства.

Особливістю табору, який відбувся цього року, був спільний проєкт Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ та української парафії в Ганновері в межах співпраці щодо поширення нових методів катехизації. Ідея його проведення належить о. Романові Максимціву та заступникові голови ПКК УГКЦ п. Назару Дуді. Дозвілля та катехитичну частину проєкту організувала й провела співробітниця КПІ УКУ Марія Шипка.

Також цього разу прийняли участь двоє дорослих учасників, які відкрили та відновили для себе можливість гри на чудовому музичному інструменті. У часі табору учасники мали можливість поєднати елементи навчання на нелегкому музичному інструменті – бандурі, який діти опанували надзвичайно швидко та з інтересом, зі спільною молитвою і Святою Літургією, ігрою, забавами, бансами.

Чудовим додатком до відпочинку було відвідування музею «Кордону між Східною та Західною Німеччиною» й екскурсія історичним містом Дудерштат. Гарним закінченням табору став маленький концерт перед гостями відпочинкового компрексу та місцевого німецького пароха Бернда Ґаллушке.

Відтак у неділю, 18 серпня, у Ганновері під час святкування храмового празника діти представили свої досягнення у грі на бандурі та радо ділилися чудовими враженнями з літнього табору. Преосвященний владика Петро Крик, почесний духівник капели, висловив вдячність організаторам і побажав нових досягнень.

Організатори планують продовжувати співпрацю в організації таборів і надалі.

Повідомив о. Роман Максимців

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next