АКТУАЛЬНО

У Ніжині відкрили виставку творчих робіт людей поважного віку та осіб з інвалідністю «Кольори моєї душі»

Четвер, 01 липня 2021, 12:43
29 червня в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського відбулося відкриття виставки творчих робіт людей поважного віку та осіб з інвалідністю «Кольори моєї душі».

Ця виставка стала результатом реалізації проєкту "Творча майстерня" у співпраці парафії Святого Володимира та Ольги УГКЦ м. Ніжина та Територіального центру соціального обслуговування. Фінансово проєкт був підтриманий Благодійним фондом «Карітас-Київ» . Цей проєкт було розпочато на початку жовтня 2020 року в територіальному центрі. Його учасниками передусім стали люди літнього віку та особи з інвалідністю. Мета проєкту - привернути увагу суспільства до життя цієї категорії населення, допомогти їм у відкритті та реалізації їх творчого потенціалу та підвищити життєву активність.

У ході виконання проєкту проводився цикл майстер-класів із художнього та декоративно-прикладного мистецтва на базі Територіального центру під керівництвом народної майстрині декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва м. Ніжина, голови ГО «Ніжинська гільдія митців» та фахівця з соціальної роботи Ніни Кущенко.

До уваги відвідувачів представлена експозиція, до якої входить понад 50 робіт, виконаних у різних стилях і техніках, але загальним для них є позитивна енергія, радість та любов.

Надалі творчі роботи будуть експонуватися у виставкових залах України.

Щиро дякуємо всім хто долучився до організації проєкту, передусім директору Благодійного фонду "Карітас-Київ" о. Романові Сиротичу, за фінансову підтримку проєкту, народній майстрині Ніні Кущенко, яка допомогла учасникам розкрити свої таланти, підтримувала і надихала учасників, директору територіального центру Інесі Шаповаловій та всім працівникам за плідну співпрацю.

Виставка експонуватиметься до 15 липня за адресою: м. Ніжин, вул. Небесної сотні, 11 (Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського).

www.facebook.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next