АКТУАЛЬНО

У Підбужі Самбірсько-Дрогобицької єпархії вшанували 100-літній ювілей з дня смерті о. Кирила Селецького

Вівторок, 27 березня 2018, 13:12
25 березня 2018 року мешканці смт Підбуж Дрогобицького району вже не вперше вітали сестер Згромадження святого Йосифа ОПДМ УГКЦ. Цього разу сестри йосифітки взяли участь у подячній Божественній Літургій за дар життя їх засновника о. Кирила Селецького. Недалеко від греко-католицького храму Вознесіння Господнього знаходиться православний храм на честь собору Святого Івана Хрестителя, в якому був охрещений слуга Божий.

Під час єктенії усильного благання отець парох Тарас Сенюра виголосив прохання за прославу слуги Божого о. Кирила Селецького. У кінці Божественної Літургії слово мала с. Євфросинія Сеник, яка коротко представила основні моменти життя о. Кирила – душпастиря, письменника, публіциста, народного діяча, засновника перших активних жіночих монаших згромаджень в УГКЦ, педагога. «Він, здається, не змарнував ніколи хвилини часу. Якщо ішов на прогулянку, то або тому, що його організм був вичерпаний, або тому, щоб обдумувати план праці». Так написав про о. Кирила у своїй книзі «Отець-прелат Кирило Селецький засновник монаших згромаджень» блаженної пам’яті владика Андрій Сапеляк.

Головна настоятелька Згромадження сестер святого Йосифа, ОПДМ, с. Єлисавета Бігун, вручила пароху ювілейну медаль із зображенням о. Кирила й роками його життя.

Після закінчення богослужіння о. Тарас Сенюра провів сестер до основних місць, пов’язаних з життям о. Селецького: школи, де вмонтований бронзовий барельєф слуги Божого, та споруди старої школи, в якій вчителював батько о. Кирила – Михайло. На закінчення прощі до місця народження свого засновника сестри-монахині заохотили підбужан просити про великі ласки в Господа через заступництво о. Кирила: «Звідси, з Підбужа, має ширитися культ нашого спільного духовного батька, бо запалену свічку ніхто не кладе під ліжко, а лише на свічник, щоб горіла для всіх!»

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next