АКТУАЛЬНО

У папській базиліці Санта Марія Маджоре було молитовно вшановано всіх жертв Чорнобиля

П'ятниця, 22 квітня 2016, 13:12
21 квітня у папській базиліці Санта Марія Маджоре була відслужена панахида за загиблими ліквідаторами та всіма жертвами Чорнобильської катастрофи.

Заупокійну молитву очолив владика Іриней (Білик), канонік цієї базиліки, у співслужінні з владикою Теодором (Мартинюком), Єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської єпархії та духовним очільником українських паломників-чорнобильців, висопреосвященнішим Тадеушем Кондрусевичем, Архиєпископом і Митрополитом Мінсько-Могилевським,  владикою Діонізієм (Ляховичем), Апостольським візитатором для українців греко-католиків Італії та Іспанії, а також українського духовенства.

«Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила катастрофу з глобальними соціально-екологічними наслідками», – сказав у своєму слові владика Іриней. «Чорнобиль став важким хрестом, який Україна змушена нести до сьогодні, а багато лиха ще можемо очікувати», – наголосив архиєрей і закликав єднатися в молитві за всіх потерпілих від цієї атомної мегакатастрофи й робити все можливе, щоб не повторилося подібне лихо.

На завершення всі об’єднались у молитві за душевне та тілесне зцілення всіх, хто долав наслідки і хто постраждав від цієї соціально-екологічної катастрофи.

Окрім чорнобильських делегацій з України та Білорусі участь у молитві взяли посол України при Святому Престолі пані Тетяна Іжевська, українські віряни в Італії, а також українські студенти Папської колегії св. Йосафата, які збагатили богослужіння чудовим співом.

Опісля владика Іриней провів чудову екскурсію по базиліці та її музеї, розповівши про історію цього величного храму Божого.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next