АКТУАЛЬНО

У парафії УГКЦ на Івано-Франківщині волонтери виготовили 80 тис. борщів для військових

Середа, 27 липня 2022, 12:07
Від початку повномасштабної війни жителі с. Голинь, що на Івано-Франківщині, почали виготовляти сухі борщі та відправляти їх на фронт для військових.
Зображення 1 / 4 Використовуйте клавіші для перегляду

Ідея виготовляти сухі борщі виникла в старости Тараса Кушлика. Відтак її оголосили в храмі Покрову Пресвятої Богородиці. Охочих до волонтерства виявилося багато, дехто допомагав коштами, інші – із доставкою продуктів харчування. Також сформували команду жінок, які готували овочі до обробки, сушили та фасували продукцію.

Організатори розраховували, що проєкт буде тимчасовим, але охочих допомогти щоразу більшало – це були жителі громади, сусідніх сіл, а також люди, які працюють за кордоном. «Ми зрозуміли, що рухаємося в правильному напрямку, коли почали отримувати відгуки від воїнів. Вони були задоволені якістю і швидкістю приготування супів. Під час роботи ми вирішили готувати й інші супи, наприклад грибний та гречаний. Плануємо запустити й гороховий. Процес виготовлення супів триває безперервно, аж до сьогодні», – розповідають волонтери. До 23 липня вони виготовили 8299 упакувань, а це 80000 порцій. Усі готові супи залишали в храмі, звідки пізніше відправляли на фронт. Процес пильнував старший брат Іван Мазурик. «Стараємося допомогти усім, хто звертається, оскільки хочемо, щоб жоден воїн не залишився голодним. Зупинятися не плануємо, робота триватиме, поки військові не повернуться додому з перемогою», – зазначають організатори.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next