АКТУАЛЬНО

У парафії Покрови Богородиці в Будапешті вшанували матерів

Вівторок, 15 травня 2018, 12:45
13 травня, у день, коли українці в усьому світі вшановували своїх матерів, українська громада Будапешта розпочала святкування з Божественної Літургії, на якій особливо молилися за українських матерів. Після Літургії наймолодші парафіяни подарували своїм матерям квіточки та прозвучало многоліття.

Святкування в церкві завершилося тренінгом для матерів на тему «Гідність і покликання жінки», який провела Марія Сохацька, докторант Краківського папського університету. Доповідач розглянула такі теми: «Задум Творця щодо сотвореного світу. Оригінальність і неповторність кожної жінки». Цей тренінг проходив два дні. Перша зустріч відбулася в суботу, 12 травня, у приміщенні Столичного самоврядування українців, де відбувся практичний формат тренінгу, під час якого учасники мали можливість поділитися своїм досвідом. Тренінг був організований Оксаною Габорій, головою парафіяльного центру підтримки сім’ї.

Цього ж дня діточки з матерями взяли участь у вшануванні української вишиванки з нагоди Дня вишиванки, який відбувся на центральній площі Героїв у Будапешті.

Святковий день завершився в будапештському цирку, де українська малеча з своїми матерями побували на розважальній програмі.

Вшанування Дня матері відбулося за підтримки Столичного самоврядування українців в Угорщині. Складаємо щиру подяку Лілі Грексі, голові Столичного самоврядування, і депутатам Столичного за постійну підтримку української парафії в Будапешті.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next