АКТУАЛЬНО

У парафії УГКЦ с. Петропавлівська Борщагівка відбулися Різдвяні реколекції

П'ятниця, 04 січня 2019, 13:32
30 грудня 2018 у парафії Святої Софії-Премудрості Божої УГКЦ, с. Петропавлівська Борщагівка, відбулися Різдвяні реколекції.

Духовні науки для місцевої громади греко-католиків провадив о. Максим Рябуха, салезіанин святого Івана Боско в Україні.

Як розповів о. Ігор Гайдук, адміністратор парафії, це був важливий час для всієї громади, адже слово «реколекції» походить від латинського слова «recolecto» та означає «наново збирати». Це особливий період, посвячений духовній віднові через молитву, науки і сповідь. Тому Церква заохочує нас час від часу бути учасниками таких реколекцій. Адже кожна людина потребує переглянути, чого в душі забагато, а чого, можливо, не вистачає, може щось треба придбати, а чимось, можливо, поділитися», - зазначив душпастир.

Священик також звернув увагу на Святе Писання: «Євангелія описує, що після хрещення в Йордані від Івана Ісус подався на пустиню, де перебував у пості і молитві 40 днів. Там, на пустині, «набирався сили», щоб протиставитися спокусам диявола. Зрозуміло, що Ісус мав достатньо сили, щоб не піддатися злому духові, але його «реколекції» на пустині показують нам, що потрібно часом відірватися від щоденних справ, щоб у молитві,  пості та слуханні  Божого Слова скріпити свою віру».

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next