АКТУАЛЬНО

У парафіях Київської архиєпархії діти із багатодітних родин отримали планшети для дистанційного навчання

Середа, 30 грудня 2020, 11:19
20 та 27 грудня 2020 року у двох парафіях Києва діти із малозабезпечених та багатодітних родин отримали планшети для сприяння доступному дистанційному навчанню в умовах пандемії коронавірусу.

Зокрема, благодійні акції для дітей провели у парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій Могилі та в парафії Святих мучеників Бориса та Гліба УГКЦ у Дарницькому районі Києва. У такий спосіб громади втілили задум волонтерського проєкту «Роби Good»,  метою якого є зробити онлайн-навчання доступним для всіх дітей. Цей волонтерський проєкт організований групою однодумців з різноманітних сфер діяльності. Серед них - підприємці та програмісти, дизайнери та бухгалтери.

Повідомляючи про благодійну акцію, у парафії Святого Миколая Чудотворця зазначили, що день покровителя парафії – це одне з улюблених свят дітей і дорослих, це свято добра, милосердя, щедрості, радості, доброзичливості, чуйності, мудрості та любові. Праведне життя Миколая заохочує багатьох людей бути великодушними та робити прості й добрі речі щодня, і є дуже багато людей, яких так і називають - добродіями. «У час переходу більшості шкіл на дистанційне навчання багато родин не мають змоги забезпечити своїх дітей технічними засобами, через які учень може бути присутнім на онлайн-занятті. З ласки Божої ми дізналися про діяльність спільноти однодумців, які, маючи велике серце та бажання щодня творити добро, добровільно створили чудову ініціативу і беруть участь у допомозі тим, хто потребує технічних засобів у навчанні. Сьогодні діти, чиї батьки звернулися по допомогу, отримали чудові планшети для навчання», - йдеться в повідомленні парафії.

Своєю чергою в парафії Святих Бориса і Гліба висловили вдячність жертводавцям за можливість послужити потребуючим дітям: «Щиро дякуємо вам за організацію такого потрібного проєкту «Роби Good». Для дітей, чиї родини перебувають у скруті, це – світло добра та людяності особливо у час напередодні Різдва Христового. Це реальне вирішення проблеми з дистанційним навчанням дітей у часи пандемії COVID-19. Нехай Господь Бог щедро винагородить усіх жертводавців та волонтерів за таку потрібну діяльність».

«Завершення року - це час, коли робимо різні звіти, підсумовуємо проведений час та робимо плани на майбутнє. Нехай у новому році у нас буде більше моментів, коли будемо допомагати нашим ближнім. Дякую команді волонтерів «Roby Good» за можливість стати частинкою цього великого діла. Коли люди об’єднуються в одну велику команду, тоді виходить велике потрібне діло. Так і в умовах пандемії ми разом робимо дуже велике та потрібне діло, завдяки якому стаємо причетними до просвіти нашого майбутнього», - додав о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії УГКЦ у Дарницькому районі Києва.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next