АКТУАЛЬНО

У парафіях Київської архиєпархії провели низку благодійних акцій з нагоди Соціальних днів УГКЦ

Середа, 10 березня 2021, 19:13
Від неділі Блудного сина до М’ясопусної неділі, 1-7 березня 2021 року, у парафіях Київської архиєпархії провели низку благодійних акцій з нагоди Соціальних днів УГКЦ.

Зокрема, у багатьох парафіях Центрально-Східної України провели відповідні просвітницькі та благодійні заходи. Священники УГКЦ заохочували вірних своїх громад до реалізації місцевих соціальних ініціатив. У такий спосіб представники духовенства Київської архиєпархії вкотре проявили свою солідарність із потребуючими людьми.

Серед багатьох проведених соціальних акцій благодійну допомогу було надано потребуючим мікрорайону Троєщина, що в Києві. Парафіяни Святого архистратига Михаїла УГКЦ на Троєщині спільно з громадською організацією «Родини ветеранів АТО» та «Службою у справах дітей Деснянського Району міста Києва» надали продуктові набори потребуючим Деснянського району.

Своєю соціальною активністю відзначилась парафія Трьох Святителів УГКЦ у місті Бровари. Парох громади протоієрей Олег Панчиняк спільно з парафіянами вкотре відвідали хоспіс для літніх людей, який знаходиться в селі Скибин на Броварщині. Потребуючим людям надали допомогу у вигляді продуктових наборів. Зазначимо, що греко-католики Броварів на постійній основі підтримують даний центр, а протягом зимового періоду туди постійно надавали допомогу у вигляді твердопаливних матеріалів для обігріву хоспісу, продукти храчування та гігієни.

Своєю чергою парафіяни громади Святого великомученика Димитрія УГКЦ у місті Фастів провели цілу низку благодійних заходів під назвою «Залишиться вам одне - те, що ви дали вбогому». Серед них відзначимо такі: благодійна кухня, допомога потребуючим продуктами харчування та засобами гігієни, майстер-клас для дітей, акція «Єднання поколінь» (підлітки випікають печиво  для літніх осіб).

Також благодійні заходи провели в парафії Святих мучеників Бориса і Гліба УГКЦ у Дарницькому районі міста Києва, у місті Козятин, що на Житомирщині, у самому Житомирі та в парафіях Вінниччини, Чернігівщини та Черкащини.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next