АКТУАЛЬНО

У парафіях Київської архиєпархії за цей тиждень провели низку заходів соціального служіння

Субота, 12 червня 2021, 15:02
3-10 червня 2021 року священники Київської архиєпархії провели чергові заходи соціального служіння для лікарень, шкіл та потребуючих людей.

Так, 4 червня за підтримки «Карітас-Київ» протопресвітер Михайло Будник передав пральний порошок та мийні засоби до лікарень міст Бершадь і Крижопіль.

9 червня о. Ігор Гріщенко, настоятель парафії Різдва Христового у місті Біла Церква, разом із фахівцем із соціальної допомоги вдома, Аллою Чобітько, відвідав клієнтів відділення соціальної допомоги вдома КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг імені Петера Новотні», та адресно надав 22 набори мийних засобів клієнтам з інвалідністю та малозабезпеченим сім’ям. «Теплі слова подяки за турботу та увагу висловлювали підопічні відділення. Дуже хвилювалися, тому що гостинці вручав сам настоятель. Отець Ігор вів невимушену розмову, давав цінні поради та підбадьорював. Адже люди, які з певних причин на схилі літ залишаються самі, дуже трепетно сприймають таку увагу. Їм безмежно приємно! І такі зустрічі надовго залишаються в пам’яті», - йдеться в повідомленні.

10 червня протоієрей Віталій Воєца спільно з ГО «Країна наших дітей» та родиною Найдів передав рециркулятори бактерицидні «BastoSfera ORBB Gorizont», «Пульсоксиметр для новонароджених H380» з неонатальним давачем та «Давачі пульсоксиметрії», багаторазові, для новонароджених, до монітору «Datascope Pasport-2!», у Відділення реанімації новонароджених Дитячої лікарні №1 міста Київ. «Щиро дякуємо усім нашим добродіям, зокрема ГО "Країна наших дітей" та родині Найдів, котрі відгукнулися на чергову потребу в підтримці лікування наших маленьких діточок! Окрема подяка всім нашим лікарям за невтомне та складне служіння, щоби наші найменші діточки були здорові і щасливі», - зазначив о. Віталій на своїй сторінці у фейбуку.

Також подібну акцію цього ж дня провели в місті Славутич. Протоієрей Юрій Логаза, настоятель храму, на честь ікони Божої Матері Неустанної Помочі спільно з БФ «Карітас України» та «Карітас-Київ» передали до 3-ї та 4-ї шкіл Славутича по 90 літрів засобів для прибирання Mr. Proper. Ця ініціатива допоможе українським школам відповідати високим санітарним нормам та забезпечити належну безпеку школярів.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next