АКТУАЛЬНО

У Паризькій єпархії відбулася проща батьків 2020: Шантії – Санліс – Шантії

Понеділок, 29 червня 2020, 10:57
Двадцять троє чоловіків Паризької єпархії святого Володимира Великого та французьких парафій з Парижа взяли участь у прощі батьків. Вони зустрілися 27 червня, щоб разом йти, молитися, співати, свідчити та ділитися.

Паломники пройшли двадцять три кілометри лісом Шантії. У Санлісі, у церкві Святих Бориса та Гліба, отці Юрій Лещинський та Тібо де Рінквезен спільно відслужили Божественну Літургію. 

Основною темою прощі була єдність. Єдність християн була продемонстрована вже тепер через традиційну та дружню подорож українців і французів. Була порушена також тема сімейної єдності, в якій було підкреслено, що віра є одним із засобів зміцнення зв’язків подружжя. Йшлося і про єдність з Богом кожного християнина, що є вираженням самовідданості для служіння Богу. 

Під час ходи батьки мали духовні паузи, а також дружній пікнік.

Успіх цієї п’ятої прощі батьків, що її організувала єпархія Святого Володимира Великого, пояснюється різноманітністю профілів її учасників: вік, національність, соціальний рівень, професія, сімейна ситуація, стан здоров’я, ступінь прихильності до віри. Без жодного осудження чи комплексів вони усі мали приємність іти разом.

Зустрівшись о 8:00 і розійшовшись о 19:00, учасники прощі попрощалися словами «до наступного року».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next