АКТУАЛЬНО

У Пармі (США) відбувся прем’єрний показ фільму «Блаженніший»

Понеділок, 18 лютого 2019, 12:34
17 лютого, у день народження патріарха Йосифа Сліпого, за участю владики Богдана Данила, Правлячого єпископа Пармської єпархії Святого Йосафата у США, у парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Пармі презентували документальний фільм «Блаженніший».

Як ми повідомляли, щойно 12 лютого прем’єрний показ фільму «Блаженніший» відбувся у Києві, а тепер у Пармі. Важливо відзначити, що переглянути кінострічку прийшли численні парафіяни трьох місцевих парафій УГКЦ.

У своєму слові до учасників прем’єри владика Богдан звернув увагу на дві фрази, які прозвучали у фільмі: «Лихо довго тривати не буде» та «Думати сьогодні про завтрашній день запізно, треба думати на п’ятдесят років наперед». Особливо владика наголошував на актуальності висвітлених у фільмі проблем, одна з яких, – розпорошення українців. «Це питання, на яке і сьогодні, якби ще був між нами, звертав би увагу Патріарх Йосиф. Як важливо нам бути разом, триматися своєї громади, своєї парафії», – сказав владика Богдан Данило.

Архиєрей принагідно повідомив, що цього року УГКЦ урочисто святкуватиме 50 років освячення собору Святої Софії в Римі. Він переказав запрошення Блаженнішого Святослава і Синоду Єпископів УГКЦ приїхати 1 вересня до Рима і взяти участь у прощі до собору Святої Софії.

Отець Михайло Дроздовський, парох парафії Святої Покрови, у приміщенні якої відбувався кінопоказ і яку свого часу заснував патріарх Йосиф, подякував усім творцям фільму, а особливо режисеру Олені Мошинській та продюсеру Павлу Казанцеву, за велику, важливу роботу і служіння.

Довідка

«Блаженніший» – це продовження першого фільму «Справа «Рифи», який вийшов у 2017 році до 125-ліття з дня народження Йосифа Сліпого. Перший фільм охоплює період з 1939 по 1963 роки та розкриває невідомі широкому загалу обставини арешту, ув’язнення та звільнення Йосифа Сліпого.

Працюючи над фільмами, творці стрічки побували у дев’ятьох країнах світу, зокрема в Аргентині, США, Канаді, європейських країнах.

Над стрічкою «Блаженніший» робота тривала понад два роки. За словами режисера фільму Олени Мошинської, знімальна група працювала над темою життя і служіння патріарха Йосифа понад чотири роки. Стрічка побудована повністю на інтерв’ю людей, які особисто знали патріарха Йосифа.

Другий фільм розповідає про життя патріарха після заслання в Римі від 1963 року і до його смерті.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next