АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі, що у Львові, провели реколекції для священиків з Івано-Франківської архиєпархії

Четвер, 11 квітня 2019, 15:22
У Львові, у Патріаршому домі, для отців з Івано-Франківської архиєпархії провели реколекції на тему «Книга Виходу як модель для визволення віруючої людини». Духовна віднова для 40 священиків тривала з 8 по 11 квітня 2019 року з ініціативи та на запрошення Патріаршого дому та Патріаршої курії.

«Реколекції побудовані на тому, що Книга Виходу містить принципи елементів певного процесу, коли людина здобуває свободу перед Богом. Ця свобода відкидає служіння всьому злому і переходить на служіння Всевишньому. Власне такий перехід – це основна лінія. Вона має свої етапи, бо там є побудова міжособистісних стосунків із Богом», – розповів у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ о. Петро Іськів.

Варто зазначити, що «родзинкою» реколекцій для священиків із Прикарпаття стало те, що вони разом із працівниками Патріаршої курії у середу, 10 квітня 2019 року, долучилися до безтермінової екологічної акції «Посади дерево миру». Цей захід у межах великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» проводить Бюро УГКЦ із питань екології.

«Для нас важливо побувати в осередку на Західній Україні, який є домом нашого Патріарха, у якому він провадить свою Церкву, молиться. Окрім того, нам потрібно було приїхати сюди і подивитися на те, як працює курія та почерпнути “духовне зерно” від реколекцій», – сказав о. Віталій Федун, канцлер Курії Івано-Франківської архиєпархії, та подякував адміністрації Патріаршого дому та Патріаршій курії за надану можливість і запрошення. На його думку, саме в такому місці можна відчути себе затишно й комфортно, а також одержати духовну опіку й піднесення.

Додамо, що ще однією важливою подією в період реколекцій було те, що священики на запрошення о. Богдана Праха, ректора Українського католицького університету, ознайомилися з життям закладу, який на основі християнських і загальнолюдських цінностей навчає молодь. Отці не приховували здивування, особливо від новозбудованого Центру Шептицького. На закінчення екскурсії, яку провів ректор УКУ, духівники помолилися в університецькому храмі Софії – Премудрості Божої та почаювали з ректором.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next