АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі поселилися на обсервацію перші медики

Середа, 15 квітня 2020, 16:46
Сьогодні, 15 квітня, Патріарший дім у Львові (вул. Хуторівка, 35-Б) прийняв на поселення 11 медиків з 8-ї лікарні м. Львова. Серед них лікар, медичні сестри та медичні брати, які після вахтового тижневого чергування проходитимуть тут обсервацію.

«Почуваються вони добре. На сьогодні всі здорові, задоволені умовами проживання, а також засобами комунікації, які там присутні. Вони мають можливість триразового харчування в Патріаршому домі. Патріарший готель має ще багато місць, може розмістити загалом 50 осіб. Тому ми готові на відгуки від інших лікарень і готові також поселити й інших медичних працівників, які цього потребують», – розповіла с. Севастьяна Карвацька у коментарі для релігійного інтернет-ресурсу «Духовна велич Львова».

Як зазначає о. Любомир Яворський, у Патріаршому домі дотримано всіх умов безпеки, щоб запобігти поширенню вірусної хвороби: окремий вхід для медиків, які проходять обсервацію, одноразовий посуд, який утилізується відразу після використання тощо. «Сестра Севастьяна із нашими медичними капеланами особисто займалася тим, щоб до нашого Патріаршого дому поселили медиків. Сьогодні поселилися перші. Однак з кожним днем їх буде дедалі більше», – наголосив о. Любомир.

Пригадуємо, що минулого тижня представники Комісії у справах охорони здоров’я УГКЦ і Львівської міської ради мали зустріч і домовленості про активну співпрацю. Також за сприяння міської ради надано тести, щоб могли бути протестовані всі медичні капелани, а також священнослужителі Львівської архиєпархії УГКЦ та інших конфесій.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next