АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі проходить Маївка для медиків, що перебувають тут на обсервації

Субота, 16 травня 2020, 11:21
У Львові, у Патріаршому домі, медики, що перебувають на обсервації, моляться Молебень до Богородиці. Молитву організували на проханням і з ініціативи самих медиків.

15 травня моління очолив о. Петро Іськів, директор Патріаршого дому. Під час молитви священник наголосив на важливості таїнства зустрічі, про яке, на прикладі  Марії і Єлизавети, чуємо у Євангелії, що традиційно читається під час Маївки.

«У вашому служінні яскраво присутнє таїнство зустрічі між вами і хворою людиною. Для багатьох хворих зустріч із вами має особливе значення. Ті люди, які приходять до вас по допомогу, переконані, що завдяки зустрічі  з вами вони її отримають. Ваше завдання - дати людині надію і підтримати її», - зауважив священник.

«У світлі Євангелія дозвольте подякувати всім вам за ваші зустрічі з хворими людьми. Дякуємо вам  за те, що ви справді стали нашими воїнами з невидимою недугою. Коли пройде пандемія, я переконаний, суспільство зрозуміє і оцінить всіх, хто не побоявся стати на захист людей, ризикуючи собою і своїми сім’ями. Дякуємо за те, що служите людям у лікарні. Нехай цей виклик стане для всіх благословенням. Наше звернення до Богородиці буде підсилювати наше прохання до Бога, щоб так і відбулося», - наголосив проповідник.

Сестра Севастіяна Карвацька, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, на завершення молитви теж висловила усім лікарям слова вдячності.

«Насамперед хочу висловити вам усім слова вітання і підтримки від Блаженнішого Святослава, який щоденно цікавиться вами і запитує, чи ви почуваєтеся тут як вдома. Бо це він відкрив для вас двері свого дому. Ми вам дуже дякуємо за вашу працю і хочемо, щоб ви справді проходили цей час карантину якнайкраще. Щоденно молимося за вас і за всіх медичних працівників», - запевнила всіх присутніх монахиня.

А також у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ вона розповіла про те, що на сьогодні в Патріаршому готелі перебувають медичні працівники з лікарні у Винниках, Позалегеневої лікарні, що на вулиці Зеленій, а також працівники з 8-ї лікарні і Медичного інституту.

«У Патріаршому домі проживає 39 медичних працівників. Постійно відбувається їхня ротація. В основному лікарі очікують результату тесту ПЛР. Якщо він приходить негативний, то вони повертаються додому. Загалом можуть перебувати тут до 14 днів», - розповіла сестра Севастіяна.

А згодом додала: «Медичні працівники  розповідають, що дуже задоволені від того, що перебувають у домі Патріарха. Вони вдячні за всі умови і харчування. Єдине, про що вони попросили, так це про духовний супровід. Тому ми організовуємо для них молебень. Також матимемо для них Святу Літургію в неділю».

«Ми, як Церква, завжди готові йти з духовною поживою до тих, хто цього потребує, особливо якщо вони ще й у нас і проживають», - наголосила вона.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next