АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі почала діяти програма забезпечення гарячим харчуванням старших і малозабезпечених осіб

Вівторок, 14 квітня 2020, 16:34
Від сьогодні, 14 квітня, у Патріаршому домі у Львові діє програма забезпечення гарячим харчуванням старших і малозабезпечених осіб міста Львова. Працівники та волонтери Патріаршого дому готують і доставляють теплу їжу до домівок 88 малозабезпечених осіб.

Адреси, за якими доставляють їжу, надає Департамент гуманітарної політики Львівської міської ради. Нещодавно був підписаний відповідний меморандум про співпрацю між шпиталем Шептицького та мерією Львова.

Ініціативу запустили у відповідь на заклик Блаженнішого Святослава купити хліба тим, кому такий простий жест може навіть врятувати життя. «Коли ви йдете купляти собі ліки, продукти, поцікавтеся, може, ваш сусід самотній, і в нього немає нікого, крім вас. Купуючи хліб, ви рятуєте йому життя» (Із проповіді Блаженнішого Святослава до вірних в Патріаршому соборі УГКЦ в Києві, 22 березня 2020 р).

Пригадуємо, що в Українській Греко-Католицькій Церкві з перших днів карантину діє антикризовий центр, через який Церква намагається сьогодні послужити кожному, хто має в цьому найбільшу потребу. Метою його створення було об’єднання зусиль та координування ініціатив церковних структур різних рівнів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19 та подолання наслідків пандемії. До антикризового центру УГКЦ входять представники керівного центру Патріаршої курії УГКЦ, представники єпархій УГКЦ і Карітасу України. Очолює антикризовий центр патріарший економ о. Любомир Яворський. 

З ініціативи антикризового центру УГКЦ та за підтримки наших спонсорів і меценатів проводяться такі заходи:

  • Забезпечення гарячим харчуванням старших, самотніх і малозабезпечених осіб міста Львова. Ініціатива здійснюється Благодійним фондом імені митрополита Андрея Шептицького, Патріаршим домом УГКЦ у Львові в рамках екуменічної ініціативи COVчег, організованою Львівською архиєпархією УГКЦ (БФ «Шпиталь Шептицького»).
  • Допомога у придбанні засобів захисту для медичних капеланів УГКЦ (священників) для успішного надання духовної та психологічної підтримки для медичних працівників та хворих. Ініціатива здійснюється Благодійним фондом імені митрополита Андрея Шептицького та Комісією душпастирства охорони здоров’я Патріаршої курії УГКЦ (с. Севастіяна Каравацька). В рамках цієї ініціативи захисним забезпечуються спорядженням (масками, халатами, рукавичками, антисептиками тощо) 120 медичних капеланів УГКЦ, які служать в шпиталях, надаючи духовну та психологічну допомогу потребуючим. Щира вдячність колегам з Львівського ІТ-кластеру та Львівської міської ради за передані експрес-тести на Covid-19, завдяки яким буде протестовано медичних капеланів УГКЦ у рамках кампанії.
  • Проживання для медичних працівників м. Львова в Патріаршому домі УГКЦ. У межах цієї ініціативи планується проживання та харчування для медичних працівників міста Львова, які зараз докладають колосальних зусиль, служачи хворим у шпиталях міста. Блаженніший Святослав надав свій дім у Львові для того, щоб медики могли відновитися, пройти духовну та психологічну реабілітацію та просто  відпочити після важкої зміни в лікарні.

Заохочуємо всіх до підтримки наших ініціатив.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next