АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі проходить семінар для в’язничних капеланів

Середа, 29 травня 2019, 12:47
28 травня 2019 року у Львові, у Патріаршому домі, Архиєрейською Божественною Літургією розпочався семінар для священників-пенітенціаріїв. Літургію очолив керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ владика Михайло Колтун.

«Нашим завданням є свідчити тим, що блукають у темряві, зокрема в'язням, які не знають ціни покарання, не знають міри справедливості, не знають міри Божого милосердя і нашого посланництва для того, щоби їм послужити», – сказав владика.

Він поділився з учасниками семінару враженнями від нещодавнього військового паломництва до Люрда, гаслом якого були слова «шукай миру та його тримайся». «Справа миру – це Божа справа, і ви є знаряддям на дорозі миру до людини і Господь хоче кожним з вас наповнити Церкву своїми славними ділами», – сказав владика Михайло.

Впродовж зустрічі в'язничні капелани ознайомляться із стратегією розвитку пенітенціарного служіння у міжконфесійному середовищі та навичками пастирського консультування ув’язнених.

Для душпастирів будуть проведені лекції з філософської антропології – «Філософська проблема свободи і справедливості» та «Проблема провини і покути», а також вони дізнаються про партнерство з установами виконання покарань і пробації в рамках суспільної інтеграції засуджених.

У програмі семінару відбудеться ділення душпастирським досвідом та формування матеріалів для підручника з пенітенціарного душпастирства.

Зустріч в'язничних душпастирів проводиться з ініціативи Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ, керівником якого є о. Костянтин Пантелей.

Завершиться семінар у четвер, 30 травня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next