АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі провели реколекції для священиків з Івано-Франківської архиєпархії

Четвер, 12 березня 2020, 12:24
У Львові, у Патріаршому домі, для отців з Івано-Франківської архиєпархії провели реколекції на тему «Зустріч з Господом сьогодні».

Дні духовної віднови тривали з 9 по 11 березня 2020 року. Реколектант – о. Іван Січкарик, викладач Тернопільської духовної семінарії.

Під час духовник наук  реколектант розповідав про необхідність щоденної  зустрічі з Христом у сучасному світі. Наголошуючи, що Господь є тут і тепер, а не в минулому. Для того щоб подарувати нам спасіння, Йому було  цілком достатньо один раз померти і воскреснути. 

У коментарі Департаменту інформації УГКЦ о. Іван Січкарик зазначив: «Під час реколекцій ми особливу увагу приділили читанню Святого Письма, бо саме його вивчення найкраще наближає розуміння духовного життя людини.  Позаяк  у цій книзі Бог подає певні дороговкази, котрі допомагають  виконувати Його волю. Коли ми з вірою через молитву відкриваємо Боже Слово – це і є сучасним Божим об’явленням для людини, яке пояснює нам, звідки ми взялися у цьому світі, куди йдемо і до чого прагнемо. Загалом для мене час реколекцій став особливо цінним досвідом, бо я мав можливість спілкуватися з священниками. Вони мені задавали цікаві і глибокі запитання. Це був час співпереживання та співтворення духовної атмосфери. Я сам перебуваю у цих роздумах. Такий досвід скріпляє мене у силі і вірі, в надії, щоб з упованням на Бога вступати у прийдешній день і старатися виконувати волю Господню».

Ректор Івано-Франківської духовної семінарії, о. Роман Микієвич, розповів нам про важливість реколекцій і про те, чому саме вони відбуваються у Патріаршому домі: «Такі зустрічі для нас є цінними. Якщо дивитися по-людськи, то нам важливо виїхати за межі звичного середовища, позаяк буденність нас втомлює. Якщо ж дивитися по-Божому, то такі зустрічі допомагають нам усвідомити, що  ми є великою Церквою. Коли ми зустрічаємося, священники зі всієї єпархії, то почуваємося сильною спільнотою. Це нам допомагає йти до людей і нести цю силу любові людям. Саме тому реколекції дають нам силу служити. Ми вже вдруге приїжджаємо до Патріаршого дому. Думаємо, що щороку приїжджатимемо, щоб чутися в єдності з Блаженнішим Святославом, з іншими єпископами і священниками. У цьому місці ми наповнилися духом нашої Церкви. Вдячні за теплий та дуже гарний прийом. Години, які ми пробули разом, є благодатним часом».

На завершення реколекцій о. Роман висловив подяку Патріаршому дому, зокрема о. Петру Іськіву, за можливість перебувати тут, а також за теплий прийом і затишну атмосферу.

Відтак отець  Ярослав Микитчин від імені Патріаршої курії висловив подяку священникам Івано-Франківської архиєпархії за те,  що вже другий рік поспіль відбувають реколекції у Патріаршому домі. «Коли чотири роки тому освячували наш  дім, то Блаженніший Святослав наголосив, що цей дім завжди повинен бути відкритим для дітей нашої Церкви. Пригадую вам, що двері нашого дому завжди для вас відкриті», - наголосив священник.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next