АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі УГКЦ говорили про узалежнення та співзалежність

П'ятниця, 20 вересня 2019, 11:39
18 і 19 вересня 2019 року в Патріаршому домі (м.Львів) відбувалася зустріч голів єпархіальних комісій душпастирства тверезості УГКЦ, а також тренінг-семінар «Профілактика та протидія алкоголізму і наркоманії серед дітей, сім'ї та молоді для шкільних психологів та апостолів тверезості».

Обидва заходи розпочалися із вступного слова отця Володимира Містермана, заступника адміністратора Патріаршої курії УГКЦ, який наголосив про важливості цих подій для тверезого майбутнього нашої нації.

Отець Ігор Козанкевич, голова Комісії душпастирства тверезості УГКЦ, виступав модератором зустрічі, на якій очільники єпархіальних комісій ділилися напрацюваннями, досвідом та стратегічним планом щодо вирішення проблем тверезості в Україні.

«Ситуація в Україні є болючою, алкоголь вживають не помірковано. Десятки тисяч людей щорічно помирає від алкоголю. Господь Бог терпить разом з тими хто плаче, терпить з дітьми, жінками, батьками, які терплять через вживання близьких осіб», -  зазначив отець Ігор Козанкевич.

Одночасно із цією зустріччю відбувався тренінг, на якому говорили про те, як допомогти узалежненому?; з чого варто почати лікування від залежності?; як жити далі, якщо в сім`ї є залежна особа?  На ці та інші запитання відповідали тренери заходу Тарас Потурай - директор Загальноцерковного реабілітаційного центру «Назарет», а також Віктор Романчук  - керівник програми ЗРЦ «Назарет».

В останній день учасники відвідали спільноти «Назарет», «Наша Хата», а також Реколекційно-просвітницький центр «Галилея». Кожен учасник отримав сертифікат про участь у семінарі-тренінгу.

Якщо Ви чуєте на серці, що хочете і можете допомогти Україні стати тверезою, телефонуйте за номером: +38 (067) 380 80 98 – о. Ігор Козанкевич, голова Комісії душпастирства тверезості або присилайте ваші ідеї «Що зробити, щоб Україна була тверезою» на е-mail [email protected]

Уляна Яжик, прес – служба БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next