АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі УГКЦ, що у Львові, відбувається зустріч Робочої групи для провадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року

Вівторок, 17 травня 2016, 23:26
16 травня розпочалася чергова зустріч Робочої групи провадження Стратегії розвитку УГКЦ 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» у Патріаршому домі у Львові.

Члени Робочої групи обговорюють те, як впроваджується Стратегія розвитку Церкви в рамках  Ювілейного року Божого милосердя.

Пригадуємо, відповідаючи на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, та взявши до уваги рішення Синоду Єпископів УГКЦ, Блаженніший Святослав започаткував у нашій Церкві Святий рік Божого милосердя, що триватиме до 26 листопада 2016 року Божого.

Члени Робочої групи спільно з Патріаршою комісією духовенства УГКЦ працюють над програмою постійної формації духовенства. Зокрема, планують опрацювати матеріали для формаційних курсів для священиків на тему Таїнства Покаяння.

Вони також обговорюють стан реалізації плану заходів, поданого оргкомітетом Ювілейного року, що його очолює владика Богданом (Дзюрах); планують звернутися до правлячих єпископів із проханням заохотити душпастирів, чернечі спільноти та всіх вірних, аби вони проводили паломництва до храмів, де відкриті двері Божого милосердя. Крім цього, учасники зустрічі прагнуть звернути увагу парохів на необхідність провести бодай один цикл парафіяльних реколекцій на тему Божого милосердя всюди, де цього ще не зроблено.

Крім цього, 17 травня  члени Робочої групи розпочали спільну зустріч із єпархіальними координаторами програми «Жива парафія» з України та Казахстану на тему «Біблійний апостолят - обмін досвідом, успіхи, труднощі». Було розглянуто питання впровадження біблійного апостоляту, яке представляла  с. Луїза Цюпа, СНДМ. Владика Йосафат (Мощич), голова Ради євангелізації УГКЦ, інформував про проведення Декади місійності в парафіях УГКЦ. А владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, виголосив доповідь про Таїнство Покаяння та презентував видання на цю тематику.

18 травня зустріч продовжиться семінаром на тему «Побудова команди і втілення змін».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next