АКТУАЛЬНО

У Патріаршому домі УГКЦ у Львові відбулася преміційна Божественна Літургія о. Романа Олійника

Четвер, 22 червня 2017, 21:53
21 червня новопоставлений о. Роман Олійник, керівник Відділу благодійних проектів Патріаршої курії УГКЦ, відслужив преміційну (першу) Божественну Літургію в Патріаршому домі УГКЦ у Львові. На Богослужінні молилися працівники Патріаршої курії УГКЦ у Львові.

Після Літургії о. Роман подякував усім: «Я не мав нагоди подякувати в неділю після своїх свячень. Однак хочу зробити це тепер.  Я вдячний Господу Богу та своїй родині. Зокрема, я вдячний своїй бабусі Терезі, бо моє покликання карбувалося ще з дитинства завдяки їй. Вона завжди молилася і багато читала. Вдячний священикам, які були на моєму шляху. Пригадую, в 90-ті спільнота УМХ збирала молодих осіб у дитячій бібліотеці в Сокалі. Ми молилися, ходили в паломництва, співали. Нас провадив один молодий священик, а також  о. Йосафат Воротняк, ЧСВВ. 

Після завершення навчання в семінарії в США, я переживав різні періоди. Було навіть, що не думав бути ієреєм. Дякувати Богу, я познайомився із братом Олександром. Він духовно настановляв молитовну спільноту в Нью-Йорку. Я приїздив туди раз в тиждень і з нетерпінням чекав того дня, аби разом молитися з ним. Я вдячний йому, що до мене моє покликання повернулося». Священик також пригадав період, коли він працював у банку в Києві. «Тоді мій знайомий, о. Любомир Жибак, сказав мені, що в Патріаршу курію шукають особу для роботи над аудитом. Так я почав працювати в курії», - вів він далі. Отець Роман додав, що в Курії для нього було багато прикладів служіння Богові. «Я вдячній також Тетяні Ставничій, яка була для мене прикладом відданого служіння Богові», - сказав він.

Додамо, 18 червня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав рукоположив у сан священика о. Романа Олійника в Патріаршому соборі  Воскресіння Христового в Києві.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next