АКТУАЛЬНО

У Патріаршому cоборі активно розвивається програма соціального служіння

Четвер, 13 червня 2019, 14:20
Нещодавно соціальна команда Патріаршого cобору Воскресіння Христового УГКЦ у місті Києві передала гуманітарну допомогу громадам Житомирщини та Фастівщини.

Зокрема, допомогу було передано у смт Вакуленчук, смт Великі Коровинці та с. Михайленки. Про це повідомив cинкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ о. Роман Сиротич. Він зазначив, що така діяльність є плодом того, що соціальне служіння – це одна з основних функцій Церкви: «Сьогодні робимо безліч добрих справ через місцеві парафії, благодійні та церковні організації, молодіжні спільноти, духовну семінарію, лицарів Колумба, монаші спільноти, референтури та благодійний фонд "Карітас-Київ". У багатьох парафіях розпочато активну соціальну діяльність, де діють соціальні ХАБи, Куточки милосердя та проводяться різноманітні благодійні акції. Сьогодні формуються карти потреб, на багатьох парафіях призначено відповідальних за соціальне служіння. Це великою мірою стосується також і Патріаршого собору, де сьогодні активно розвивається соціальне служіння», - наголосив священик.

Ведучи далі, о. Роман зазначив, що у Патріаршому соборі також діє Куток милосердя: «Тому вже не вперше парафіяни Собору надають допомогу гуманітарними речами для менших спільнот в інших областях України, які віддалені від обласних центрів. Так і цього разу вдалося відправити декілька тон одягу у смт Вакуленчук, смт Великі Коровинці та с. Михайленки».

Відтак протодиякон Патріаршого собору Михайло Продиус, який відповідальний за соціальне служіння у Патріаршому соборі, розповів, що це не є одноразова акція, а постійне соціальне служіння: «Нещодавно ми ще й відправили одяг у Фастівський район. Окрім цього, ведеться постійна співпраця із БФ "Карітас-Київ", організовуються благодійні акції та підтримуємо різні соціальні ініціативи», - зазначив протодиякон.

«Дякуємо всім добродіям, які поділилися своїм одягом, а також референтурі у справі мігрантів та іммігрантів Київської архиєпархії УГКЦ за постійну співпрацю у наданні допомоги потребуючим різних категорій. Дякуємо і священникам архиєпархії, які активно долучаються до соціального служіння на добро людям», - підсумовує синкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ о. Роман Сиротич.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next