АКТУАЛЬНО

У Патріаршому соборі виставили для почитання мощі святого Івана Золотоустого

Вівторок, 26 листопада 2019, 12:21
25 листопада 2019 року молитвою Великої вечірні у соборі Воскресіння Христового в Києві розпочали відзначення пам’яті святителя Івана Золотоустого, учителя Церкви.

Богослужіння очолив настоятель храму ієромонах Никанор Лоїк. З нагоди цієї події були виставлені для почитання мощі святого Івана Золотоустого.

Опісля з короткою наукою до зібраних вірних звернувся протоієрей Віталій Храбатин. Проповідник наголосив на прикладі життя святого Івана та актуальності його навчання в наш час.

Зокрема, о. Віталій відзначив, що в Церкві є лише 39 святих, які вдостоїлися цього високого визнання та проголошення учителем Церкви. За словами проповідника, є чотири підстави для проголошення людини учителем Церкви: особа повинна відзначатися святістю життя; бути пастирем і провідником для інших; її навчання має бути особливим, тобто пронизане досвідом богопізнання, і поширюватися серед віруючого люду, залишатися актуальною. Іван Золотоустий продовжує проповідувати Христа словами Літургії, яку Церква завжди молиться, навчаючи нас очікувати Христа.

Проповідник завершив своє слово закликом просити святителя Івана, щоб ми не боялися приятелювати зі Святим Писанням – Словом Божим.

Слід відзначити, що мощі святого Івана Золотоустого Блаженнішому Святославу подарував кардинал Джузеппе Бетторі, архиєпископ Флоренції, під час паломництва владик Синоду УГКЦ до Флоренції з нагоди 580-річчя Флорентійського собору та 55-річчя візиту до Флоренції патріарха Йосифа Сліпого.

Пресслужба Патріаршого собору

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next