АКТУАЛЬНО

У Патріаршому соборі відбулася конференція на тему розвитку соціального служіння Київської архиєпархії

Неділя, 25 лютого 2018, 15:26
24 лютого 2018 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відбулася конференція на тему “Любов’ю служіть один одному”.

Цей захід проведено задля сприяння розвитку соціального служіння Київської архиєпархії та спрямований на втілення заклику Блаженнішого Святослава: “… У кожній парафії належить створити харитативну групу чи парафіяльний осередок Карітасу, які б ставили собі за мету залучити вірних до свідчення милосердної Божої Любові, чи то стосовно членів самої парафіяльної спільноти, чи то «у світі»”. Таким чином у Київській архиєпархії намагаються підвищити рівень соціальної відповідальності у кожній парафії.

Участь у конференції взяли участь представники парафій Київського та Вишгородського протопресвітерств, а зокрема духовенство та миряни, відповідальні за соціальне служіння в парафіях, представники Пастирської та Економічної рад, мирянських спільнот і організацій, а саме; Лицарі Колумба, Матері в молитві та Покоління Любомира.

Захід розпочали Божественною Літургією в Патріаршому соборі. Опісля в нижніх приміщеннях храму о. Андрій Боднарук привітав учасників конференції та провів молитву, під час якої просили Бога про дар вдосконалення у парафіях служіння ближнім.

Відтак приступили до першої сесії, під час якої присутні заслухали відеодоповідь Блаженнішого Святослава з Форуму соціального служіння. Пізніше виступив о. Андрій Боднарук, який висвітлив тему “Духовний та богословський вимір соціального служіння”. Далі священик запросив до слова Станіслава Клосовського, керівника програми “Студії живої парафії” із Львівської освітньої фундації. Доповідач представив тему “Проблеми, потреби та потенціал громади”. Зокрема, він розповів про поняття колективного імунітету, SWOT аналіз громади з акцентом на соціальні аспекти.

Пізніше зі словом до присутніх звернувся о. Андрій Нагірняк, віце-президент Міжнародної благодійної організації “Карітас України”. Він розповів про важливість таких заходів і звернув увагу на потребу розвитку соціального служіння в усіх регіонах нашої держави. Пізніше ще одну тему представив пан Станіслав. Ділячись досвідом формування команди, він розповів про ролі керівника та команди в парафіяльних програмах.

Після обідньої перерви відбулася друга сесія, яку розпочав о. Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії. Він розповів про практичне опрацювання парафіяльного соціального служіння. Священик звернув увагу на вміння формування стратегії розвитку парафії, формування карти соціальних потреб регіону та залучення парафіян до активного життя релігійної громади.

Наступні теми представив також Станіслав Клосовський. Він говорив ще зокрема про методи створення волонтерських програм. Розповів про програму “Добрий сусід” та про практичні аспекти комунікації. На завершення відбулася презентація Львівської освітньої фундації та спільне фото.

Зазначимо, що в такий спосіб у Київській архиєпархії втілюють стратегію розвитку соціального служіння в парафіях Центральної та Східної України. Серію таких заходів буде проведено ще у Вінницькому, Житомирському, Чернігівському та Черкаському протопресвітерствах.

Програму реалізовують за сприяння Львівської освітньої фундації, БФ “Карітас України” та БФ “Карітас-Київ” в особі о. Романа Сиротича, синкела соціального служіння Київської архиєпархії.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next