АКТУАЛЬНО

У Перемишлі провели робочу зустіч каноністів УГКЦ

Вівторок, 14 червня 2016, 16:44
9 і 10 червня 2016 року в Перемишлі проводилася чергова робоча зустріч експертів УГКЦ з церковного права. Захід був присвячений представленню і вивченню напрацювань, необхідних для підготовки майбутнього партикулярного права УГКЦ.

Після представлення і обговорення допоміжного матеріалу вирішено затвердити назву, схему майбутнього партикулярного права та основні джерела, які будуть взірцем для його написання. Одноголосно було вирішено, щоб напрацювання та інші додаткові постулати, які необхідні, щоб розпочати наступний етап роботи, представити на затвердження Главі УГКЦ та Синоду Єпископів, котрі зберуться у вересні поточного року на свої засідання.

У рамках другої робочої зустрічі, присвяченій праці над партикулярним правом УГКЦ, відбулися семестрові збори радників Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ. Під час засідань було повідомлено про стан виконання синодальних рішень, які були доручені Відділу торішнім Синодом Єпископiв УГКЦ, а також про виконання інших завдань, отриманих вже після Синоду Єпископів.

Зустріч каноністів проходила під головуванням владики Євгена (Поповича), Архиєпископа і Митрополита Перемишльсько-Варшавського, голови Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ. У робочих засіданнях брали участь: владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, священнослужителі Роман Шафран, Андрій Танасійчук, Олег Хортик, Ігор Галей, Олег Барбуляк, Сергій Ковальчук, Віталій Токар, Роман Тереховський і п. Андрій Ханас.

Прес-служба Канонічного відділу
Патріаршої курії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next