АКТУАЛЬНО

У Перемишлі розпочали навчання на дяківських курсах

Середа, 05 квітня 2017, 14:47
1-2 квітня 2017 року в Перемишлі розпочалася четверта едиція дяківських курсів, організованих реґентським інститутом Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ, у співпраці з працівниками Інституту церковної музики Українського католицького університету та Музичної академії у Львові: проф. Юрієм Ясіновським, д-р Марією Качмар та Іваном Міщенком.

Відкриття курсу розпочалося з відправи Акафісту Пресвятій Богородиці та Божественної Літургії в перемишльському соборі. Відправу очолив Архиєпископ Євген, Митрополит Перемишльсько-Варшавський УГКЦ.

Опісля в приміщеннях Митрополичої консисторії владика привітав інавгураційним словом присутніх, розповівши про випускників попередніх курсів, які сьогодні служать у різних єпархіях Польщі, України і зарубіжжя, а також у різних ділянках церковного життя: дияконстві, вчителюванні, диригуванні хорами і безпосередньо дяківській службі при храмі. Владика підкреслив роль церковного співака та його діяльності у проповідуванні Божого Слова. 

Проф. Юрій Ясіновський у своїй інавгураційній лекції підкреслив історичну роль перемишльської освіти та її вихованців і, зокрема, підтримку єпископів, що є важливим підґрунтям для майбутнього Церкви.

Слухачами курсу зголосилися 31 учасник із Перемишльсько-Варшавської архиєпархії та один із Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ.

Кожен із кандидатів пройшов прослуховування та висловив свої побажання та очікування щодо навчання.

Основною мотивацією студентів було навчання уставу, вдосконалення вокалу, пізнання Літургії та інших богослужінь добового кола. Сподіваємося виправдати довір’я слухачів та продовжити науку тижневим циклом у Літній реґентській школі в Уневі, а також періодичними зустрічами, які орієнтовані на інтенсивне навчання, яке включає вивчення літургіки та уставу, практичного засвоєння через літургійні богослужіння та  спільну молитву.

Багаторічний досвід викладів підкреслив важливість дяківських курсів  у пожвавленню літургійного життя  на парафіях.

Д-р Марія Качмар, працівник Інституту церковної музики УКУ
Ярослав Вуйцик, директор Реґентського інституту

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next