АКТУАЛЬНО

У Перемишлі розпочалися ювілейні святкування на честь владики Івана (Мартиняка)

Понеділок, 07 липня 2014, 11:28
6 липня 2014 р. у перемишльському соборі Святого Івана Хрестителя (Польща) розпочалися ювілейні святкування на честь владики Івана (Мартиняка), Архиєпископа і Митрополита Перемишльсько-Варшавського.

Сорок шостий владика на Перемишльському престолі є спадкоємцем визначних попередників, зокрема Інокентія Винницького, Атаназія Шептицького, Антоновича, Левицького, Снігурського, Якимовича, Полянського, Сембратовича, Пелиша й останнього нашого блаженного – владики Йосафата (Коциловського). Після зруйнування єпархії тоталітарним комуністичним режимом та майже півстолітнього осиротіння Перемишльської єпархії Митрополитові Івану довелося підносити з руїни Українську Греко-Католицьку Церкву в Польщі.

Сьогоднішні святкування потрійного ювілею: 25-ліття єпископського служіння, 50-ліття священства та 75-ліття від дня народження – це вияв вдячності, подяки і великої пошани вірних та духовенства до свого Архиєрея.

Урочистості розпочалися релігійним концертом, на якому звучала хорова церковна музика та сольні твори. У ньому взяли участь: хори Пряшівської і Тернопільської семінарій, ансамбль «Аве Марія» з Тернополя, Юстина Блюй та ансамбль «Крайка» з Перемишля. Також п. Володимир Пилипович презентував книгу, яка представляє життєвий, священичий та пастирський шлях Митрополита Івана, – спеціальне видання «Перемишльських Архиєпархіальних Відомостей». Після презентації п. Володимир вручив її ювілярові.

По закінченні концерту під проводом хору Перемишльського архикатедрального собору всі заспівали для владики Івана «Многая літа», а від так присутні – владики та духовенство, діти, молодь, парафіяни, делегації та представники церковних і суспільно-культурних організацій – склали побажання. Владика Євген (Попович), Єпископ-помічник Перемишльсько-Варшавської архиєпархії, привітав Митрополита від імені Перемишльської консисторії, згадуючи про його великі заслуги та важку працю протягом пастирського служіння над відбудовою Перемишльського престолу.

В урочистому концерті взяли участь владики зі Словачини: Митрополит Іван (Баб‘як) та Мілян (Лях), Єпископ-помічник, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та владика Петро (Крик) із Німеччини. На закінчення урочистостей парох собору Святого Івана Хрестителя подякував усім учасникам концерту та запросив на головні торжества в день Різдва святого Івана Хрестителя.

фото

Повідомив о. Богдан Степан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next