АКТУАЛЬНО

У Перемишльсько-Варшавській архиєпархії провели фінал архиєпархіального конкурсу біблійного знання

Понеділок, 27 лютого 2017, 12:54
25 лютого Катехитична комісія Перемишльсько-Варшавської архиєпархії організувала фінал Конкурсу біблійного знання для учнів гімназії.

Конкурс відбувся в престижній аулі імені М.Г. Детріхув Гуманітарного факультету у Вармінсько-мазурському університеті в Ольштині.

Обсяг матеріалу обіймав: загальне знання про Святе Письмо на основі Катехизму УГКЦ "Христос – наша Пасха" та Книгу Виходу із Старого Завіту. Ця книга ключова для розуміння пасхи. Учні мали змогу ознайомитися з Мойсеєвим законом про пасху. Господь зобов’язав євреїв цей закон виконувати та передавати з покоління в покоління. Одним із елементів цього закону було бути готовим до дороги. Готовість виявлялася через: стегна підперезані, обув’я на ногах, костури в руках. Християнин – це той, хто готовий іти в дорогу. Вийти з неволі гріха, щоб зазнати радості зустрічі з Всевишнім. Конкурс дав змогу краще засвоїти молоді розуміння Христової пасхи.

До фіналу закваліфікувалося 52 учнів. Вони перемогли у шкільно-парафіяльному етапі, який проведено в середині грудня минулого року в школах трьох північних деканатів архиєпархії та Перемишлі. Під час того як комісія опрацьовувала заповнені тести, учні мали змогу ознайомитися із однією з найбільших університетських бібліотек. Штатні працівники цього ж університету, Іван Курій та Павло Пєтночка, показали учням академічне містечко. Обід у студентській їдальні був нагодою перепочити після побаченого та пережитого.

Проголошення результатів конкурсу відбулось в ольштинській церкві. Лауреатами стали:

І місце: Борівець Ольга, кл. ІІ, гімназія в Банях Мазурських, катех. – с. Мирослава Гнилиця

ІІ місце: Шкраба Роман, кл. І, гімназія у Варшаві, катех. – с. Олена Брояка

ІІІ місце: Бабіцка Каміля, кл. ІІІ, гімназія в Гурові Іл., катехит – с. Дам’яна Вільховська

До першої десятки увійшли: Мазурак Матвій з Варшави, Максим’юк Богдан та Донченко Єва з Гурови Іл., Житко Орест із Варшави, Максим’юк Василь з Гурови Іл., Назаровіч Катерина з Перемишля, Третяк Віталій з Гурови Іл., Столиця Михайло із Млинар-Пасленки та Лихач Андрій з Круклянок.

Голова та члени Катехитичної комісії вручили переможцям нагороди та грамоти всім учасникам конкурсу. 

Слід відзначити, що фінал Конкурсу біблійного знання завжди відбувається на півночі архиєпархії. Уперше в ньому взяли участь учні з Перемишля, яких привіз катихит о. Дмитро Лєшко. Прибули теж учні з Варшави, які завоювали високі місця.

Від організаторів дякую ректору Вармінсько-мазурського університету проф. Ришарду Гурецкому за надану можливість провести конкурс у цьому училищі. Дякую членам конкурсної комісії.

Конкурс біблійного знання - це одна з форм сіяння зерна Боже Слово. Ми сіємо Його з надією, що в майбутньому буде що пожинати. Хай Господь благословить катехитам в їх благородному труді, а уми та серця молоді вчинить родючою нивою.

о. Іван Лайкіш, голова Катехитичної комісії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next