АКТУАЛЬНО

У Перемишльсько-Варшавській архиєпархії провели формаційну конференцію і соборчик духовенства

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:52
Від 6 до 9 березня 2017 року в м. Б’ялобжегі (Польща) під керівництвом Архиєпископа і Митрополита Євгена (Поповича) відбулися чергові формаційні зустрічі та соборчик духовенства Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ.

Основними темами обговорення та дискусії були: поняття Східних Католицьких Церков і завдання, які на них покладені; діяльність Конгрегації для Східних Церков та її місце в Римській курії; важкі злочини, вчинені проти віри, моралі, звичаїв та Святих Таїнств; розрішення з гріхів, зарезервованих Апостольській Столиці, та деякі канонічні аспекти Святого Таїнства Подружжя.

Для виголошення вищеперелічених тем були запрошені експерти зі східного канонічного права - Архиєпископ Циріл Василь, Секретар Конгрегації для Східних Церков, і о. д-р Андрій Танасійчук, заступник голови Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

У рамках формацiйно-наукового характеру цих днів відбувся соборчик духовенства, під час якого було заслухано звіти про діяльність різних архиєпархіальних комісій та доповнено пасторальний план на поточний рік Перемишльсько-Варшавської архиєпархії.

Кожний робочий день був також наповнений молитовним виміром - священнослужителі спільно молилося та слухали духовні науки.

cerkiew.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next