АКТУАЛЬНО

У Погоні, що на Івано-Франківщині, відбулась ХХ Міжнародна проща Вервиці

Понеділок, 05 жовтня 2015, 09:57
4 жовтня в с. Погоня Тисменицького району, що на Івано-Франківщині, відбулася ХХ Міжнародна проща Вервиці. Цього року увага та молитви тисячі прочан були звернені за мир та єдність Церкви. Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Проща розпочалася 3 жовтня, коли прочани почали з’їжджатися до Цариці Покуття – Богородиці, що прославилася в чудотворній іконі в с. Погоня. Чимало було тих, котрі йшли пішки. Після реєстрації розпочалась спільна співана Вервиця. Відтак відбувалася молодіжна програма і нічні чування, центром яких стала спільна молитва Хресної дороги за мир в Україні, яку проводив о. Корнилій Яремак, ЧСВВ. Також для учасників прощі проводилися інші молитовні заходи, зокрема співана вервиця, молодіжна програма, складання Дарів для Цариці Покуття.

Кульмінацією прощі став приїзд Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира, якого радо зустрів настоятель Погінського монастиря о. Никодим Гуралюк, ЧСВВ, та прочани. Митрополит Володимир спільно з духовенством очолив Божественну Літургію, на якій численні вірні змогли приступити до святих таїнств Покаяння та Євхаристії.

На завершення Літургії Митрополит Володимир вручив о. Никодиму декрет, згідно з яким в архиєпархії щорічно відбуватиметься проща Вервиці.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next