АКТУАЛЬНО

У Погоні відбулася велелюдна проща родин

Понеділок, 07 червня 2021, 17:45
6 червня в с. Погоня Тисменицької громади відбулася масштабна проща родин Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, яку очолив митрополит Володимир Війтишин.

До відпустового місця в Погоні завітало більше від тисячі паломників. Усі вони об’єдналися в молитві за Боже благословення для своїх родин. Розпочалася проща зі спільної молитви вервиці за українські родини.

Особливістю цьогорічної прощі стало те, що для почитання виставили чудотворну ікону Матері Божої та мощі святого Валентина. Утім, через карантинні обмеження прочани могли тільки поклонитися їм.

Кульмінаційним моментом молінь став візит архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина. Його радо вітали з хлібом і сіллю у Погінському монастирі Успіння Матері Божої представники прикарпатських родин.

Митрополит Володимир звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні із синкелом у справах мирян прот. Андрієм Чорненком, головою Комісії у справах родини і мирян прот. Юрієм Прилепським, ігуменом монастиря прп. о. Романом Мельником, ЧСВВ, та присутнім духовенством. Під час проповіді архиєрей звернувся до учасників прощі, наголошуючи, що Бог у самому творенні хотів подружжя і сім’ю, яка своєю істотністю спрямовується до завершення у Христі і має потребу Його благодаті, щоби вилікуватися з ран гріха і прийти до початку, тобто до повного і суцільного Божого задуму.

«Пресвята родина у планах Божого провидіння стала ідеальним взірцем кожної християнської родини, сьогодні так захитаної та здепресованої у світі. Саме це взірцеве подружжя святого Йосифа обручника і Марії сьогодні ставить Церква свята перед наші очі, щоб пригадати нам про святощі християнської родини», – звернувся митрополит Володимир.

За його словами, Церква Христова завжди ревно і рішуче боронила і боронить нерозривність подружнього життя.

«Ми повинні пам'ятати, що святий подружній зв'язок установив сам  Господь Бог, а Спаситель Ісус підніс до гідності Святої Таїни Нового Завіту. Тому подружжя – це річ свята. Це установа Божа для відродження людського роду», – наголосив владика.

За словами митрополита, Церква Христова дає світло віри, щоб пізнати всю правду про цінний дар подружжя і сім’ї, та про їхнє найглибше значення.

«Церква Христова звертається зокрема до молоді, яка розпочинає свій подружній і сімейний шлях, з тим наміром, щоб допомогти їй відкрити красу і велич, покликання любові до служіння життю людини», – зауважив проповідник.

Після спільної молитви митрополит Володимир привітав присутніх та подякував за участь у прощі, а також уділив повний відпуст. «Найкращі слова у світі – це мама, тато, братик, сестричка, бабуся і дідусь. Наша сім’я – це наша велика радість. Нехай Господь благословить майбутнє всіх сімей і родин, щоб ми принесли у свої домівки любов, якої набралися сьогодні в цьому святому місці », – сказав владика.

Особливим моментом прощі став Чин благословення подружніх пар, які цього року святкують свої ювілеї спільного життя. Таких сімей було декілька десятків. На завершення прощі всі подружжя-ювіляри зробили спільне фото з митрополитом.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next