АКТУАЛЬНО

У Погінському монастирі отців василіан освятили новий іконостас

Понеділок, 20 листопада 2017, 12:49
17 листопада 2017 року в соборі Погінської Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія та Чин освячення іконостаса. Особливістю цього іконостаса є те, що він містить вишиті ікони та виконаний у гуцульському стилі.

Архиєрейську Службу Божу очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, у співслужінні з протоігуменом провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоаном Школиком, ЧСВВ, настоятелями, ієромонахами Василіанського чину, ректором Івано-Франківської духовної семінарії імені св. Йосафата о. Олесем Будзяком та іншими священнослужителями.

У своїй гомілії владика Василь розповів присутнім про значення іконостаса. «Іконостас нам відкриває милосердне обличчя Бога, який став людиною, щоб спасти кожного з нас». Крім того, іконостас допомагає входженню в простір молитви для особистого переживання Бога.

Проповідник також нагадав про 400-літній ювілей Василіанського чину св. Йосафата. «Розквіт Чину був саме тоді, коли ченці пильнували молитву, приймали Святі Таїнства, жили в Божій ласці і нею ділилися з іншими, тобто проповідували Слово Боже і чинили різні знаки серед народу. Через їхню молитву Господь також звершував зцілення, давав благословення і охороняв людей від усякого лиха».

Владика Василь привітав настоятеля Погінського монастиря о. Никодима Гуралюка, ЧСВВ, який цього дня відзначав 60 рік з дня свого народження. «Дякуємо Богові за дар життя для о. Никодима. Бажаю, щоб він у своєму житті приділяв достатньо часу для молитви», - побажав архиєрей.

Після Божественної Літургії всім жертводавцям і добродіям, які сприяли появі храмового іконостаса, було презентовано грамоти і ювілейні медалі з нагоди 400-ліття Василіанського чину. На завершення на знак вдячності Пресвятій Богородиці усі присутні помолилися біля Погінської чудотворної ікони Божої Матері.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next