АКТУАЛЬНО

У Покотилівському монастирі, що на Харківщині, відкрито Двері Божого милосердя

Вівторок, 05 січня 2016, 16:33
3 січня 2016 року в храмі Покотилівського Свято-Покровського монастиря, що на Харківщині, відкрили Двері Божого милосердя. Архиєрейську Святу Літургію очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, у співслужінні з отцем-деканом Олександром Дядею, настоятелем монастиря о. Йосифом Щуром, ЧСВВ, та дияконом Іваном Петрушаком, ЧСВВ.

У своїй проповіді владика Василь застановився над гаслом Року Божого милосердя «Милосердні як Отець». «У цей Ювілейний рік ми маємо нагоду не лише бути милосердними до наших близьких, рідних, а також повинні переосмислити минуле і простити давні образи своїм кривдникам», - закликав Архиєрей. Також Екзарх Харківський пригадав про діла милосердя для душі і тіла, які має виконувати кожен християнин. Після Святої Літургії відбувся урочистий обхід навколо храму, молебень та відкриття Дверей Божого милосердя.

Варто додати, що Покотилівський монастир – це друге святе місце Харківського екзархату, де відкрито двері Божого милосердя, такий чин уже здійснено в каплиці катедрального собору Святого Миколая м. Харкова.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next