АКТУАЛЬНО

У Польщі український священик організував курс польської мови для українців

П'ятниця, 24 листопада 2017, 11:07
Священик із Сокальсько-Жовківської єпархії о. Роман Возняк, що поїхав на місійні терени Польщі в пошуках наших заробітчан з України, організував три осередки душпастирської діяльності: у містах Каліш, Кемпно та Острув Вєлькопольскі. Крім того, у суботу, 19 листопада, розпочали діяти курси польської мови для молоді.

Дев’яносто молодих людей, які працюють у місті Каліш, почали вивчати польську мову сертифікованого рівня А1 - В1. Проект підтримала Міська рада, взявши на себе частину фінансових витрат, і Вища професійна школа м. Каліш, яка надала свої аудиторії. 

Представником від навчального закладу для співпраці з українцями є керівник відділу обміном студентами "Еразмус" - пані Ева Васілевська. Лектором польської мови є дипломований філолог пані Ольга Степанець. 

Курс проводиться в суботні вечори і триватиме до кінця квітня 2018 року. По завершенні навчання випускники отримають сертифікати, що дозволять продовжувати професійне навчання у Вищій професійній школі Каліша на будь-якому обраному факультеті.

Нагадаємо, що з Сокальсько-Жовківської єпархії виїхало троє священиків, які успішно працюють на теренах Польщі, де ще ніколи не діяла Українська Греко-Католицька Церква. Огортаючи духовною опікою наших заробітчан, душпастирі-місіонери також проводять різного роду соціальну працю для покращення духовного та соціального становища українців.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next