АКТУАЛЬНО

У Полтаві говорили про орден "Лицарі Колумба"

П'ятниця, 23 червня 2017, 18:17
22 червня в Полтаві, у студії телерадіокомпанії "Лтава", відбувся прямий ефір програми "Ранок на Лтаві", в якій взяли участь представники полтавської Ради "Лицарів Колумба": отець Максим Кролевський, капелан братерської організації у м. Полтава, та п. Руслан Кусик, офіцер полтавського осередку Лицарів Колумба.

У ході прямого ефіру говорили про історію виникнення та заснування ордену "Лицарів Колумба" на американському континенті, про ІІ Всеукраїнський з’їзд лицарства у Києві, про важливість християнських цінностей, які лежать в основі діяльності членів Ордену, про здобутки та досягнення організації через тло української дійсності, зокрема полтавського суспільства. 

На початку розмови отець Максим зробив короткий екскурс в історію заснування "Лицарів Колумба" у Сполучених Штатах Америки у ХІХ ст., охарактеризувавши постать отця Майкла МакГівні, священика-засновника чоловічої братерської організації. Також полтавський душпастир розповів про візію та християнські цінності отця Майкла МакГівні, які він закладав в основу чоловічого братерства як ключові, визначальні елементи для життя, діяльності та розвитку чоловічої спільноти.

Згодом п. Руслан розповів про історію заснування Ради "Лицарів Колумба" при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у м. Полтава, про благодійні проекти, які відбуваються за участю полтавських лицарів. Також п. Руслан охарактеризував життя та діяльність чоловічої спільноти від моменту її створення в Полтаві.

"Сьогодні ми, як лицарі Колумба, обстоюємо християнські цінності, які є вічними цінностями, не залежать від контексту історичних подій, від зміни суспільних обставин чи настроїв. Бо це цінності, які походять від Бога та які шанують гідність людської особи", - додав на завершення ранкової програми отець Максим.

Повідомили у прес-службі полтавської Ради "Лицарів Колумба"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next