АКТУАЛЬНО

У полтавській міській бібліотеці розпочався цикл морально-етичних бесід

Вівторок, 22 вересня 2015, 21:09
З настанням нового навчального року 22 вересня 2015 року Божого в полтавській міській бібліотеці знову стартував цикл морально-етичних бесід для учнів, вчителів та педагогів міста Полтави. Уже третій рік поспіль лекції з християнської етики проводять греко-католицькі священики Юрій та Максим Кролевські.

Цього дня священики поспілкувалися з учнями 5-х класів про Божу, людську та соціальну справедливість, зачепивши при цьому сучасні обставини, в яких відбувається процес становлення особистого, сімейного, суспільного та державного життя. " Людина, яка чинить несправедливість, ізолює себе від спілкування з іншими, - зауважив отець Юрій Кролевський, - а в кінцевому результаті залишається на самоті: без родини, без друзів, без тих осіб, з ким покликана творити міцні міжособисті стосунки та розвивати своє щасливе особисте, сімейне та суспільне життя".

Священик пояснив, що заради егоїстичного задоволення своїх потреб, заради власної користі чи вигоди неприпустимо чинити несправедливо супроти інших людей, принижувати їхню людську гідність та порушувати їхні права. А власну справедливість потрібно встановлювати так, щоб не породити ще більшої несправедливості.

"Навіть коли до нас ставляться несправедливо, - сказав на завершення священик, - ми не повинні чинити так само, бо породжуємо ще більше зло несправедливості".

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці м. Полтави

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next