АКТУАЛЬНО

У Полтаві до Центру реабілітації дітей вперше завітав Святий Миколай

Вівторок, 22 грудня 2015, 11:55
У понеділок, 21 грудня, у Полтаві, при Центрі реабілітації дітей з органічним ураженням центральної нервової системи, відбулося свято Святого Миколая.

Святкування розпочалося молитвою-благословенням, яка була звернена до святого Чудотворця та в якій отець Максим Кролевський разом із медиками, дітьми та їхніми батьками випрошували за посередництвом святого Миколая Божого благословення на зцілення для душі й тіла.

Опісля медичний капелан розповів про життєвий шлях Архиєпископа Мироликійського, його харизматичну особистість і доброту. Священик наголосив на важливості святкування цього християнського празника серед українців, пригадавши справжнє богословське коріння і походження цього великого свята на українських землях. "Сьогодні всі ми маємо докладати багато зусиль до того, — зауважив отець Максим, — щоб реанімувати наші добрі християнські цінності, традиції та свята, які були затерті й знищені у нашій пам'яті атеїстичною системою, і переносити їх на наш побут і повсякденне життя".

Згодом, на прохання дітей та батьків, до них завітав і сам Святий Миколай. Він вслухався в мистецькі здібності діточок, які проявляли себе у різний спосіб. Діти співали, розказували вірші, а дехто навіть танцював, щоб принаймні в такий спосіб розвеселити Святого Миколая. А тоді кожен за свою активність отримав від святого подарунок.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next