АКТУАЛЬНО

У Полтаві ліга греко-католицьких жінок організувала благодійний ярмарок

Вівторок, 14 грудня 2021, 11:38
12 грудня у Полтаві Ліга греко-католицьких жінок, що діє при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у Полтаві, провела благодійний ярмарок кулінарної випічки.

Такі благодійні ярмарки при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ проходять не вперше, а відбуваються протягом багатьох років.

Цього разу до ярмаркової справи долучилося багато жінок з полтавського осередку Ліги греко-католицьких жінок, які порадували всіх парафіян храму різного роду смаколиками та кулінарними винаходами.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві отець Юрій Кролевський вважає добрими та потрібними такі благодійні ініціативи для полтавської громади:

— Ми намагаємося два рази на рік проводити благодійні ярмарки, які можуть об’єднати нас у напрямку благородної мети, яку ми накреслюємо для нашої християнської спільноти.

Слід зазначити, що цього року, як і в минулі роки, усі зібрані кошти будуть спрямовані на подарунки до дня Святого Миколая для сиріт і пацієнтів з Полтавського реабілітаційного центру для дітей з органічним ураженням центральної нервової системи.

Одна з лідерів Ліги греко-католицьких жінок Ольга Кравець розповідає, що завжди радо долучається до кулінарних ярмарків, особливо якщо вони спрямовані на благодійність:

— Кулінарія — це одна з моїх улюблених справ, якій присвячую як професіонал багато часу. До парафіяльних заходів долучаюся охоче та швидко!

Учасниця церковної жіночої організації Світлана Ликова вважає, що такі справи об’єднують людей навколо ідеї добра та допомоги ближньому:

— Через такі ярмарки ми, як християни третього тисячоліття, декларуємо, що хочемо допомагати один одному, а також підтримати дітей із сиротинця, яким опікуються сестри-монахині святого Вінкентія де Поля.

У результаті акції зібрали 4752 грн, якщо вирахувати вартість затрачених продуктів. Ці кошти підуть на подарунки до дня Святого Миколая для сиріт та дітей з Полтавського центру реабілітації.

Пресслужба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next